Kategória: Aktuális.

Az Árukereső 2004-ben alakult, és az azóta eltelt öt évben Magyarország piacvezető ár-összehasonlító oldalává vált. A portált üzemeltető cég (árukereső.hu Kft.) az országhatárokon túl is működteti szolgáltatásait: Romániában, Bulgáriában, Csehországban, Törökországban és Portugáliában működtet hasonló oldalakat.

Látogatóinak száma a hat országban havi szinten eléri a 3,5 millió főt, árbevétele 2008-ban 140 millió forint volt. Az Árukereső – webes kereskedő partnerei segítségével – lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtalálják az online kapható termékek közül a legkedvezőbb árút. Ehhez az is szükséges, hogy a kereskedők az oldalon regisztrálják webshopjukat. A felhasználók pedig tapasztalataik megosztásával egymásnak is segítséget nyújthatnak a vásárláshoz.

Az online áruböngészésben további növekedési potenciált látó Allegro a mostani alku értelmében 75%-os tulajdonrészt szerzett a regionális elérésű Árukeresőben. A lengyel székhellyel bíró csoport portfóliójában már most is több régióbeli ár-összehasonlító és aukciós site található, köztük a magyar Vatera és TeszVesz.
"Az Allegro nemzetközi tapasztalata és tőkeerős háttere garanciát jelentenek az Árukereső további fejlesztésére. Jelenleg is folynak tárgyalások arról, hogy a szomszédos országokban már bizonyított, jól működő megoldások közül melyiket honosítsuk meg itthon is" – mondta Leskó Norbert az árukereső.hu Kft. ügyvezetője.
Hozzátette, abban már most megállapodtak az új tulajdonossal, hogy az e-vásárlási kalauz neve és karaktere változatlan marad.
(BrandTrend)