Kategória: Aktuális.

Ennek megfelelően egyre nagyobb szelettel részesül majd az amerikai reklámtortából: míg 2009-re 12%-os arányt várnak, 2014-re már a teljes költések 21%-át az interaktív reklámok teszik majd ki.

Bár mindkettő kicsiny bázisról indul, a Forrester előrejelzései szerint a közösségi média és a mobilmarketing gyors növekedést tapasztal majd. A közösségi média marketing esetében 34%-os átlagos éves növekedést, a mobilmarketingnél pedig 27%-osat várnak.

A keresőmarketing felel az interaktív eszközökre költött dollárok majdnem feléért, és 2014-ig továbbra is a legfontosabb szereplő lesz – itt 15%-os éves növekedést jósolnak.

Az eMarketer becslései szerint (melyben nem szerepel a mobilos és közösségi médiás eszközökre költött összeg) a keresőmarketing a brit online reklámköltésekből is jókora részt hasít ki. A keresőmarketinges költések lassan emelkednek csak, még az 5%-os növekedést sem érik el, de 2012-re várhatóan ismét kétszámjegyű lesz a növekedés.

A Solus jellegű e-mail reklámok – az olyan promóciós e-mailek, melyeket egy harmadik fél e-mail listájára küldenek – fognak a leggyorsabban növekedni Nagy-Britanniában az előrejelzések szerint, ugyan szintén kis bázisról indulva.

Európában is a keresés a domináns. 2008-ban a Pricewaterhouse Coopers (PwC) és az Európai Interaktív Reklámiroda közös jelentése arról számolt be, hogy a keresés a teljes online reklámköltés legnagyobb részét adja.

Csakúgy mint Nagy-Britanniában, Európában is kisebb részt képvisel az e-mailhez köthető kiadások mennyisége. Ahogy a marketingesek világszerte büdzsé-csökkentéssel és a digitális eszközök térnyerésével kell szembenézzenek, a helyes médiamix megtalálása lesz a siker kulcsa.
(DMSZ-eMarketer)