Kategória: Aktuális.

A célcsoport aktív életmódját, igényeit kiszolgáló közösségi oldalt hozott létre a Dreher megbízásából az Arcus Interactive Group. A www.annyiavilag.hu címen elérhető közösségi programajánló tartalmai olyan releváns információk, amelyeket a célcsoport saját igényeire kialakított szűrők szerint lehet használni. Regisztált felhasználói amellett, hogy a klasszikus programmagazinoktól megszokott adatbázisban böngészhetnek, maguk is létrehozhatnak benne ajánlókat.

A siteon a hivatalos ajánlókon kívül a felhasználók által feltöltött programjavaslatok láthatók, melyek segítségével mindenki a számára legvonzóbb szórakozási lehetőségek közül válogathat. Ráadásul a www.annyiavilag.hu arra is lehetőséget biztosít, hogy a kisebb közösségek, baráti társaságok által szervezett összejövetelek, programok is megjelenjenek a portálon. Gondolhatunk itt kisvárosi kocsmákra, művelődési házakra, galériákra, vagy akár szubkultúrák aktivitásaira, hobbikörökre, házibulikra, a street art szcénára, társadalmi és szociális feladatokat önként vállalókra, szervezőkre, vagy a Drehert kínáló vendéglátókra, gyűjtőkre, és az általuk szervezett programokra, felhívásokra. A weboldalon keresztül élmények által összekapcsolódó mikroközösségek jönnek létre a sörmárka támogatásával.

dreher_annyiavilag

Kerekes Péter, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója elmondta: "A Dreher márka fogyasztói számára az internet egyre fontosabb média, már nem csupán az első számú, leghitelesebb információforrás, hanem a közösségi életük része. Az annyiavilag.hu mindkét célnak megfelel, ráadásul egyedülálló módon 365 napos, folyamatos média megjelenést biztosít az oldal mögött álló Dreher márka számára. Teszi ezt ráadásul úgy, hogy a márka és a fogyasztó közötti kommunikációban az oldalon tartalmakat létrehozó fogyasztó az aktívabb fél, így az esetleges reklámkerülő célcsoportokat sem riasztja el a harsány marketing kommunikáció."

A jelenleg "beta" állapotú site-on nagy mennyiségű kép és videó csatolható az egyes eseményekhez, és a felhasználók élményeket is létrehozhatnak, amelyeket utólag értékelni is lehet. Ráadásul a Dreher partnerei számára is különleges lehetőséget teremt a weboldal, hiszen joint promóciók keretében termékbemutató, review, magazin-jellegű tartalom is feltölthető. A weboldal pillanatnyilag alapfunkcionalitással működik, a teljes funkcionalitás az év második felében lesz elérhető.

Az értékesítés minden korábbinál hatékonyabb támogatására alkalmas eszköz kivételesen értékes lehetőség a Dreher és a HORECA-partnerei közötti kapcsolat építésére. Versenytársaihoz képest egyedülálló felületet biztosít a partnerek aktivitásai számára, a kisebb forgalmú partnerek forgalmának fellendítésére, helyi események promotálására, illetve megjelenési lehetőség lokális élményközösségek számára.

Bujtás Attila, az Arcus Group kreatív- és stratégiai igazgatója szerint ilyen a megváltozott médiafogyasztási szokásokra helyesen reagáló marketing. "A Dreher valódi dialógust folytat a célcsoportjaival. Előbb szolgáltat, és csak aztán kér – erre építette fel marketing-stratégiáját. Az internet pedig tipikusan az a csatorna, ahol ez a fajta dialógus létrejöhet."

Kategóriájában kiemelkedően felhasználó-központú kommunikációjában a Dreher minden más promóciójának is középponti elemévé válik a weboldal. A Sziget névadó szponzoraként nem a Dreher márkanév, hanem a www.annyiavilag.hu brand jelenik meg, amelyet az Arcus csoport ötlete alapján és megvalósításában készített el, a 2008 végén lezárult tenderfolyamat eredményeként.
(BrandTrend)