Kategória: Aktuális.

A Yahoo! vezetése már korábban jelezte: nyitott arra, hogy egyesítsék erőiket a keresők területén, ha a világ legnagyobb számítógépprogram-gyártója, a Microsoft megfelelő ajánlatot tesz. Ezzel a szövetséggel a jelenlegi második és harmadik számú piaci szereplő közösen próbálja megingatni az internetes keresőpiac mintegy 65 százalékát birtokló Google uralmát.

Az internetes keresésben való szövetség számottevően gazdagítja a Yahoo!-t, amely így hozzájut a megfelelő adatbázisokhoz és technológiai téren is megerősödhet. A Yahoo!-nak arra van leginkább szüksége, hogy a keresésekből összegyűjtött adatokat hatékonyabban dolgozzák fel azért, hogy a reklámpiacon jól tudjanak érvényesülni, felhasználóik igényeit minél jobban ki tudják elégíteni. A Yahoo! mostantól egyedárusító lesz a két cég keresőoldalain hirdetni, reklámozni óhajtó ügyfelek számára.

A Microsoft korábban már próbálkozott azzal, hogy felvásárolja az egész Yahoo!-t: tavaly 47,5 milliárd dollárt kínált a Yahoo! részvényeseinek. Jerry Yang, a Yahoo! társalapítója, az akkori vezérigazgató visszautasította az ajánlatot, de azzal kellett szembesülnie, hogy azóta a cég elvesztette piaci értékének a kétharmadát. Yang erre tavaly novemberben lemondott állásáról.
(Gazdasági Rádió – MTI)