Kategória: Aktuális.

A BMW tervei szerint 4 milliárd eurós költségcsökkentést hajt végre 2012-ig, ami része egy szélesebb, összesen 6 milliárdos megtakarítási programnak.

bmw_spor
Költségcsökkentés – Foto: BrandTrend

Klaus Draeger, az igazgatótanács tagja szerint a csapat nem hozta a várt eredményeket a mostani szezon során, a jelenlegi állás szerint a BMW tízből a negyedik helyen áll a csapatok rangsorában, tíz verseny után mindössze 8 ponttal. Draeger azt is hozzátette: a döntés nyomán szükségessé váló létszámleépítés mértékét egyelőre nem tudják meghatározni.

bmw_end
Létszámleépítés – Foto: BrandTrend

A bejelentésnél jelen volt a BMW igazgatótanácsának elnöke, Norbert Reithofer, a cég fejlesztési igazgatója, Klaus Draeger, és természetesen a motorsportfőnök és az F1-csapat vezetője, Mario Theissen is. Reithofer azzal indokolta a döntést, hogy a BMW fő stratégiai célja a környezettudatosság és a fenntarthatóság, és a Forma-1-es projekt ezzel egyre kevésbé volt összhangban."Természetesen mi, a müncheni és a hinwili dolgozók szerettük volna folytatni a küzdelmet, és bizonyítani, hogy három sikeres év után az idei szezon csak egy botlás. De megértem a döntés okait a cég szempontjából. Mostantól arra koncentrálunk, hogy a hátralevő futamokon megmutassuk a küzdőszellemünket, és jó eredménnyel inthessünk búcsút a Forma-1-nek" – mondta Theissen.

bmw_csapat
CsapatFoto: BrandTrend

Az összesen kb. 730 embert foglalkoztató BMW Sauber-csapat és a pilóták, Robert Kubica és Nick Heidfeld jövőjéről egyelőre nem tudni biztosat.

robert_kubica
Robert KubicaFoto: BrandTrend

"Mivel a döntést csak tegnap hoztuk meg, egyelőre nem szolgálhatunk részletekkel. Több forgatókönyvet is kidolgozunk majd, hogy a lehető legjobb megoldással álljunk elő a hinwili és a Forma-1-es projekten Münchenben dolgozó alkalmazottjainkat illetően. Tisztában vagyunk a felelősségünkkel, és mindenkit tájékoztatni fogunk, amint egyértelmű bejelentést tudunk tenni."
(www.fn.hu – BrandTrend)