Kategória: Aktuális.

Az első és legfontosabb feladat, hogy megkérdezzük magunktól, mik is a célok.
Bármit is árulunk, honnan tudjuk, hogy megtörtént az eladás, illetve hogy az a SEM-nek köszönhető? Sajnos, gyakran szakad meg a visszajelzési kapcsolat  amikor egy másik online reklámeszközről váltunk a keresőmarketingre, különösen, hogy nem ritka, hogy a mérés több ponton is leáll.

Ha tudjuk, milyen költségekkel jár egy vásárlás generálása, az már segíthet, hogy meghatározzuk, mennyit kívánunk a SEM-re költeni – gondolnánk. Hibásan!

A második tisztázandó kérdés ugyanis: termékünk, szolgáltatásunk vajon jól behatárolható termékkategória része, és emlékezetes-e a márkaneve? Ha nem, akkor az probléma forrása lehet, mivel a SEM alapja az emlékezeti hatás, mind a termékkategória, mind a márkanév esetében. Itt fontos az emlékezeti hatás kialakítása főleg a versenytársakkal szemben.

Marketing-mixünknek ismeretség-növelő elemeket is kell tartalmaznia.
Ha sokban hasonlítunk versenytársainkhoz, tegyük fel magunknak a kérdést: miért választaná a fogyasztó a mi termékünket?
Felfedezhetjük, hogy a piacot az árak és az ajánlatok befolyásolják. Ez azt jelenti, hogy ha valaki vásárláson gondolkozik, akkor úgy kell érezzék, jó üzletet kötöttek?
Ha mindezekre a kérdésekre válaszolunk, úgy megalapozhatjuk a SEM sikerét a termékhez és üzleti környezetéhez igazodva.

A SEM-módszer nem titkos vagy túl bonyolult. Minden cég SEM programja olyan kulcsszavakra kellene épüljön, mely kimerítő keresés esetén is működik, a kulcsszavakhoz igazodó érkezési oldalakkal, ajánlattétel-kezelési megoldásokkal, annak érdekében, hogy a kiadásokat be tudjuk határolni. Fontos a reklámtartalom folyamatos vizsgálata, a biztos mérési eszköz, mely adatot szolgáltat ahhoz, hogy kielemezhessük: mi vezet eladáshoz, és mennyi ezek költsége.
(DMSZ-DMNews)