Kategória: Aktuális.

Vidámság és kultúra – 10 nap, 22 helyszín, több, mint 100 ingyenes program.

A klasszikus és szokatlan helyszínek, a romantikus környezet tökéletes hátteret biztosítanak a gondtalan kultúrafogyasztásra, a kellemes kikapcsolódásra. A tíz napos, ingyenesen látogatható rendezvény egyik célja a késő délutáni, esti vagy akár éjszakába nyúló szórakozási lehetőség megteremtése.

A rendezvény ötlete és kivitelezése példamutató: mindenestől helyi kezdeményezés, amelynek megvalósítását a Provident támogatása teszi lehetővé. Az Önkormányzat és a lakosság közös erőbedobással vesz részt a programsorozat flott lebonyolításában, a dörögdiek társadalmi munkában végzik a napi 24 órás szervezést. Minden generáció számára akad majd érdekes kulturális csemege és kötetlen, lazító program.

"Aki ide eljön, az úgy fogja érezni magát: egyrészt mint sehol máshol, másrészt mintha otthon lenne" – mondja Szőke András helyi lakos, Balázs Béla-díjas filmrendező, a Dörögdi Fesztivál lelke. "A falu döntése az, hogy nincs profil, hanem a család és az összekapcsolódás a legfontosabb."

A programokról bővebben: www.taliandorogd.hu             
                         
Ízelítőként:
Jazz – a Magyar Jazz Szövetség és a Jazzművészek Társasága közös szervezésében: Zsoldos Béla, Kőszegi Imre, Harcsa Veronika, Bori Viktor, Berki Tamás, Szakcsi, Lakatos, Balázs Elemér és még sokan mások. Újra összeáll a CSÉB 80, játszik nekünk Bárdos Deák Ági és Másik János, másnéven a Bardo, és fellép Gál Csaba Boogie és a Someday Baby is.

Ghymes – beköltöznek a Lőke Kúriába és odahoznak minden programot, első szombaton pedig egy igazi, nagy Ghymes koncert is lesz a Klastromnál.

ősök és Esélyek Háza – A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az Estiskola.hu együtt szervezi a vidám fejtágítást, amibe a népi konyhától az irodalomig és a fotográfiáig minden belefér.

Filmklub Szomjas György filmjeiből – Szomjas elhozza Halmos Béla barátját és performansz meg érdekes plakátkiállítás is lesz! A teljes Szomjas-életmű levetítésre kerül a Klastrom kocsmában.

Stand-up – Badár, Bödőcs, Litkai és a többiek.

Retro sztriptíz – Egy professzionális előadóművésznő fogja bemutatni a nyolcvanas évek divatját: vászon erdélyi bugyi, horgolt sapka, rózsaszín nejlon hálóing, plüss kabát…

Osztályfőnöki óra Szőke Andrással, mely nemcsak Dörögd, hanem az egész térség – Veszprémtől Zalaegerszegig – históriáját dolgozza fel amatőr történész módszerekkel.

Szól a rádió – ideiglenes földi frekvencián (FM 96,5 MHz) és az interneten 24 órás adásokat sugároz a településről a Tilos és a Civil Rádió, valamint a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete, de lesz büfé, közönségtalálkozó és koncert is a Francia udvarban.

A helyi vendéglátók – a Völgy kocsma, a Klastrom kocsma és a Katica büfé – mellett több helyszínen, így a Klastromnál, a Lőke Udvarházban is lehet enni-inni. Nagy gulyáságyúk lesznek megtöltve. Lesz friss kenyér, az ősök Házában 10 napon keresztül meg lehet tanulni a kenyérsütést egy ecsédi profi péktől. A plébánia 120 éves kemencéjében sütheti ki mindenki a saját maga gyúrta kenyeret, amit aztán meg lehet etetni a családdal.

A parkolást a település határában a Tavasz utca végén található üres házhelyek területén kijelölt parkolóban tudják a látogatók megoldani.

Szállás / Camping
A Napfény camping olcsó szállás sátras és lakókocsis fesztiválozóknak: 800, illetve 1200 Ft/fő/éjszaka a felnőtteknek, 600 Ft a hat éven aluliaknak, 3 év alatt ingyenes.
Szálláslehetőségekről érdeklődni lehet:
06/20 405-0598
06/87 437-029
06/87 437-039
e-mail: [email protected]
A Dörögdi Fesztivál kizárólagos kommunikációs partnere A LOWE DRAFTFCB.
(BrandTrend)