Kategória: Aktuális.

A Magyar Televízió is tagja annak a 38 ország televízióit tömörítő európai szervezetnek (Circom Regional), amelyben szakmai együttműködésre van lehetőség 376 tévétársasággal. "Ez az első ilyen kezdeményezés, hogy külföldi kollégákat hívtunk meg.  Egy-egy héten át dolgoznak velünk, riportjaik megjelennek a Balatoni Nyárban, de jó hírét viszik a Balatonnak, a Balatoni Nyárnak is, ugyanis valamennyien visznek vagy küldenek haza anyagot" – mondta Takács Kriszta, a műsor szerkesztője.

szerkeszto_es_musorvezeto

A Balatoni Nyár első vendég-kollégája, Peter Tat a BBC-től a Balaton Sound-on forgatott. "Az ő riportjában például megmutattuk a fesztivált a külföldiek szemével is" – tette hozzá a szerkesztő. Jelenleg Penka Angelova a bolgár televízió riportere dolgozik a balatoni stábbal, őt Ulla Küffer német, majd Mihai Ion román kolléga követi. Készítenek anyagokat arról, hogy ők hogyan látják a Balatont, de forgatnak egy-egy fontosabb eseményen, programon is.
Az együttműködés a szakmai műhelymunka mellett segít Magyarország, illetve a Balaton népszerűsítésében a környező országokban.

A Balatoni nyár című műsort az idén a június 12-ei indulás óta összesen 38 napon láthatták az m1 nézői, a korábbi években megszokott helyén, közvetlenül az esti Híradó után. A Balatoni Nyár 2009-ben eddig átlagos nézettsége 555 ezer fő volt (6,0%), az átlagos közönségaránya pedig 15,5%. A legnézettebb adás a június 13-i volt 808 ezer fővel és a közönségarány is ekkor volt a legmagasabb (23,3%). Az átlagos napi elért közönség 675 ezer fő (7,3%) volt eddig, míg a 38 adás valamelyikébe a népesség 47,6%-a nézett bele legalább egy percre, ami 4,4 millió főt jelent.
(BrandTrend)