Kategória: Aktuális.

Ilyen rövid idő – 192 nap – alatt ez még nem fordult elő a stúdió életében – írta a variety.com portál.

A Paramount stúdió már július 8-án bejelentette, hogy túl van az egymilliárd dolláron.

A Potter-film ezzel a lendületes kezdéssel a folytatások pénzügyi történetébe is jó eséllyel bekerül majd. Egyelőre csak a minap bemutatott Transformers: A bukottak bosszúja vezet előtte; a robotos sztorira júniusban az első öt nap alatt 200 millió dollárért vettek jegyet Észak-Amerikában.

A hétvégi boxoffice-listán a Jégkorszak 3 – A dinók hajnala lett a második 17,7 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) jegyeladással. A Transformers 2. 13,8 milliót (2,6 milliárd forintot) hozott a dobogó harmadik fokán.

A múlt heti listavezető, a Brünó mindössze 8,4 millió dollárral (1,61 milliárd forinttal) került a negyedik helyre. Sacha Baron Cohen komédiája a debütálása óta eltelt tíz napban 49,6 milliót (9,5 milliárd forintot) keresett. Az elemzők szerint a második heti szokatlanul nagy visszaesés azt jelzi, hogy a film nem tudja megközelíteni Cohen korábbi sikerét, a Boratot, s jóval 100 millió dollár alatt végez majd az amerikai mozikban.

Az ötödik a Másnaposok 8,32 millió dollárral (1,59 milliárd forinttal). A legénybúcsú kaotikus következményeiről szóló kis költségvetésű vígjáték – a gyártó Warner Bros. számára is kellemes meglepetésként – bemutatása óta már több mint 235 millió dollárt (45 milliárd forintot) hozott.
(Gazdasági Rádió – MTI)