Kategória: Aktuális.

A pályázati felhívás főbb szempontjait a következőképpen határozta meg a Testület:

Műsorszolgáltatási díj:

A díjfizetés első – 2011. július 1-ig tartó – szakaszában éves szintű minimum háromszázötven-millió, maximum hétszáz-millió forint között tehetnek ajánlatot a pályázók. A díjfizetés második szakaszában a kétszáz-millió forintos fix díj mellett a változó elem százalékos mértéke legalább az éves nettó árbevétel 8%-a, felső határt pedig nem állapított meg a Testület.

A műsorszolgáltató éves nettó árbevételének meghatározása során bevételnek minősül az a műsorszolgáltató árbevételeként még el nem számolt bevétel is, amely a műsorszolgáltató műsorszolgáltatási tevékenységéhez kapcsolódó hirdetési és szponzorációs tevékenységgel összefüggésben nem a műsorszolgáltatónál, hanem egy vele kapcsolt vállalkozásként együttműködő harmadik személynél keletkezett.

Programterv:

A magyar zenei műsorszámokra vonatkozó vállalás:
A magyar zenei műsorszámok arányát az összes zenén belül minimálisan havi huszonöt százalékban kell teljesíteni. A pályázó maximum harmincöt százalékos ajánlatot tehet, az e fölött ajánlatokért nem jár pont. A teljesítés arányát a Testület az éjszakai órák (23.00-05.00) értékeli. A két évnél nem régebben készült magyar zenei alkotások aránya ezen belül nem lehet kevesebb, mint a havi műsoridő öt százaléka. A magyar zenei műsorszámokra vonatkozó vállalást a műsorszolgáltató három év alatt évenként egyenletesen emelve is elérheti.

A kulturális eseményeket nem pártpolitikai tartalmú civil szerveződéseket bemutató műsorszámok:
A kulturális eseményeket nem pártpolitikai tartalmú civil szerveződéseket bemutató műsorszámok arányát a Testület az éjszakai órák (23.00-05.00) nélküli műsoridőben értékeli. E műsorok arányára heti minimum huszonöt és heti maximum 100 perc között kell ajánlatot tenni úgy, hogy azt hétköznap kell teljesíteni.

Műsorszolgáltatási tapasztalat:
Műsorszolgáltatási tapasztalatért maximum tíz pontot ad a Testület, azzal, hogy nem értékelhető hátrányként, ha a pályázó nem országos műsorszolgáltatási tapasztalattal rendelkezik.
(BrandTrend)