Kategória: Aktuális.

A technológia gyakorlati alkalmazásának kérdései is szóba kerülnek az első magyar NFC Szakszemináriumon május 27-én, Budapesten, az Európa Congress Center-ben, amelyet a Mobil Konferencia WorkShop keretein belül "NFC – Zsebre vágjuk a világot!" címmel rendeznek meg.

Magyarországon még alig ismerik azt a típusú technológiát, amellyel hosszabb távon hatékonyabban és egyszerűbben van lehetőség pénz nélküli fizetésre, vagy külön azonosító kártya nélküli beléptetésre, holott tőlünk nyugatabbra már kialakult gyakorlata van az NFC használatának.

A szakértők szerint a rendszer elterjedése a pangó mobiltelefonok piacának élénkülését hozhatja magával Európa-szerte.

"Elérkezett az idő, amikor a nagyközönségnek is megmutathatjuk, hogy mit tud ez a technológia, és mit tudunk mi a technológiáról. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar piac is megismerje azokat lehetőségeket, melyek várhatóan széleskörben népszerűek lesznek." – nyilatkozta Csepeli Csaba, a rendezvényt szervező AFF Csoport ügyvezető igazgatója.

A rendezvényt a témakör egyik nemzetközi szinten elismert szakértője, Párkányi Péter, a Ranycon Technologies ügyvezető igazgatójának neve fémjelzi, és előadásai során olyan témákra tér ki, mint az RFID, a vonalkód és NFC technológia alapjai; az NFC technológia megvalósítása, és ennek eredményei a nagyvilágban; NFC szolgáltatás a gyakorlatban – milyen jellegű alkalmazások alakíthatók ki; a szolgáltatás kialakításának menete, környezete, előnyök, hátrányok; az NFC szolgáltatás üzleti modelljeinek alakulása – az átjárható, bővíthető modellben való gondolkodás.

A szakmai fórumra nem csak szakembereket, hanem az alkalmazások iránt érdeklődő üzleti partnereket is várják.

A résztvevők megismerkedhetnek a Magyarországon elsőként rendszerbe állított, az AFF Csoport által fejlesztett NFC-alapú mobil beléptető-rendszert, amelyet a Magyar Drift Szövetség használ, és a szemináriumon folyamatban lévő projektek is terítékre kerülnek. 

A hazai NFC kutatás-fejlesztési munkák kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt években, magyarországi cégek több sikeres, itthoni és külföldi projektben vettek részt. A rendezvény főtámogatója a hazai mobilipar vezető fejlesztő vállalata, az AFF Csoport, amely sokéves tapasztalattal rendelkezik a különböző mobiltechnológiák, így az NFC terén is. A cég kiemelkedő partnere, a rendezvényt szakmailag támogató Ranycon Technologies. A magyar központú vállalat stratégiai tanácsadást és támogatást nyújt mobil és mobil érintésnélküli projektekben. A két cég több éve működik együtt számos fejlesztési projektben.

Jelentkezni a rendezvény honlapján, a www.mobilkonferencia.hu oldalon lehet.
(BrandTrend)