Kategória: Aktuális.

A nyitórendezvényen már biztosan felszólal Róna Péter közgazdász, és Juhász Judit, korábbi kormányszóvivő, a Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese,és Szinetár Miklós a Televíziós Művészek Társasága elnöke – tájékoztatott Pogány György, a rendezvény szervezője.

A két és fél éve működő Médiaparlament tagjai – 48 személy, csaknem 30 szervezet képviseletében – alapították meg idén márciusban a Nemzeti Média Kerekasztalt. A Médiaparlament azon dolgozik, hogy a médiaszabályozás megújításában szerepet kapjon a szakma, a nyilvánosság – hangsúlyozta Pogány György.

media_parlament

A Médiaparlament szervezője elmondta: "azt szeretnék elérni, hogy a szakma képviselői legalább egyszer gondolják végig közös ügyeiket, és együtt jussanak elhatározásra, találjanak megoldást a problémás kérdésekre."

Pogány György beszámolt arról is, hogy eddig több mint félszázan – újságírók, illetve szakmai- és egyéb szervezetek megbízottai – jelezték részvételüket a május 14-i Nemzeti Média Kerekasztal ülésén. A kerekasztal munkájában ugyanakkor bárki részt vehet, aki fontos ügynek tekinti a hazai nyilvánosság legfontosabb kérdéseinek kibeszélését – hívta fel a figyelmet a szervező. "Ilyen széles alapokon nyugvó közös gondolkodásra nincs példa az elmúlt 20 évben" -tette hozzá.

A Nemzeti Média Kerekasztal alakuló ülését május 14-én, 15 órától tartják a budapesti a VAM Design Center konferenciatermében. A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak.

Bővebb információ a: www.mediaparlament.hu oldalon olvasható.
(BrandTrend)