Kategória: Aktuális.

2009. május 7-én tartotta a Ringier Kiadó Éves Sajtótájékoztatóját, amelyen Christian Unger, a Ringier Csoport elnök-vezérigazgatója beszámolt a Ringier Kiadóvállalat 2008. évi eredményeiről.

A bemutatást követően Mihók Attila, a Ringier Magyarország ügyvezető igazgatója tekintette át az előző évi eredményeket és a jövőbeli terveket.

mihok_ringier
Mihók Attila, a Ringier Magyarország ügyvezető igazgatója

Mihók Attila összefoglalta a 2008-as év legfontosabb eseményeit, kiemelte a tartalom szerinti strukturálás alapján kialakult mátrix szervezetet, amely négy divízióra osztotta a Ringier portfolióját, a Bulvár, a Sport, a Női és az Ifjúsági divíziókra.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta, hogy közel az összes brand megújult az elmúlt évben, kiemelte a Blikk és a Blikk Nők sikeres megújulását.

A Népszabadsággal kapcsolatban az online és az offline integrált szerkesztőség kialakításának fontosságára hívta fel a figyelmet. A 2008-as évben a MediaLog a szervezeti átalakításoknak és az új vezérigazgatónak köszönhetően pozitív eredménnyel zárt az utolsó negyedévben.

A 2008-as évben a Ringier Magyarország jelentős társadalmi szerepeket vállalt fel, melyet a kiadó a Ringier CSR stratégiája alapján valósított meg. Ebben fontos szerepet játszik a különböző szervezetek, alapítványok támogatása (Bátor Tábor, Heim Pál Gyermekkórház, Nemzetközi Gyermekmentő), a saját kezdeményezésű adományozási program, valamint a globális környezetvédelmi és társadalmi kampányok, és a munkatársak hiteles és teljeskörű tájékoztatása.

A Ringier CSR filmje a 2008-as tevékenységéről, a Ringier videó-megosztó portálján, a pixter.hu-n, az alábbi linken érhető el: http://www.pixter.hu/video?id=11859
A Ringier Kiadó 2008-as évet összegző filmje az alábbi linken érhető el: http://www.pixter.hu/video?id=11862

Mihók Attila a 2009-es évvel kapcsolatban kiemelte a meglévő tartalmak folyamatos megújulásának fontosságát, melyek új csatornákon keresztül kerülnek a közönség elé, és amelyet olyan megvalósult projektek fémjeleznek már, mint a Nemzeti Sport Magazin és a Blikk Nők Konyha elindítása.
Folyamatos online fejlesztések és új online platformok megjelenése jellemzi a Ringier portfoliót 2009-ben. Ennek legközelebbi megvalósulása 2009 május közepén az új Ringier ifjúsági portál.

A Ringier Kiadó 2009-ben is nagy hangsúlyt fektet a Társadalmi felelősségvállalásra, különös tekintettel a KAPOCS-program (Karácsonyi Adomány Program Családoknak) folytatására, a kiemelt támogatottakra, valamint a környezetvédelemre.

A 2009-es évben a Ringier Kiadó egyik fontos projektje a költözés lesz, melynek keretében integrált szerkesztőségek, newsroom-ok kerülnek kialakításra. A nagyobb, jobban használható irodai terület inspirálóbb környezetet nyújt majd a munkavállalók számára.
(BrandTrend)