Kategória: Aktuális.

Negyven esztendeje, hogy 1969-ben a családi tulajdonban működő Glenfiddich a single malt (tiszta maláta) skót whiskyk közül elsőként nyitotta meg épületeit a látogatók számára és nyújtott lehetőséget arra, hogy megismerkedjenek a világ legkedveltebb whiskyje előállításának folyamatával, nagy hírű technikájával.

Glenfiddich_Warehouse_smaller

A Glenfiddich whisky történelme 1887-re nyúlik vissza, amikor William Grant és családja megalapította lepárlóüzemét. A whiskykészítés hagyományai az alapítás óta eltelt több mint egy évszázadban szinte semmit sem változtak, a tudás apáról fiúra szállva maradt fenn. A lepárlóüzem a mai napig az alapító család tulajdonában van és vezetése alatt áll.

Glenfiddich_Distillery__exterior2__smaller

Különösen a férfiak egyre inkább érdeklődnek a Skócia legjelentősebb exportcikkének minden egyes cseppjében rejlő tradíció és szakértelem iránt, ezért egyre többen látogatnak el ebbe a különleges országba, hogy személyesen is megismerkedjenek a folyamattal.

Glenfiddich_Distilling_smaller

Talán soha nem volt még ennél jobb alkalom ellátogatni Skóciába. Az elkövetkező évben több mint egy millió whiskyrajongó és turista látogat majd el valamelyik skót szeszfőzdébe.
A Skót Felföld szívében található, 5 csillagos  Glenfiddich Visitor Centre különleges szolgáltatásokkal és különböző nyelvű idegenvezetőkkel és a világ legízletesebbnek tartott whiskyjével várja vendégeit.
(BrandTrend)