Kategória: Aktuális.

Első alkalommal több mint három és fél éve, 2005. július 24-én közvetítette a Moto GP 125 köbcentiméteres kategóriájának versenyét a Magyar Televízió a legendás motor és autóverseny pályáról a Donington Parkból.
Azóta Talmácsi Gábor 63 futamát izgulták végig hétvégenként az m1 nézői, köztük a világbajnoki győzelemmel végződő, 2007. november 4-ei valenciai versenyt, amelyet már több mint másfél millió néző kísért figyelemmel.

"Egyértelmű, hogy Talma az egyik legnépszerűbb magyar sportoló, és nemcsak a motorozás, hanem a közszolgálati tévé hőse is" – fogalmazott Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke. Hozzátette: "Talmácsi Gábor sikertörténete nálunk vált először ismertté, szeretnénk, ha nálunk is maradna, minél tovább. Most már csak a részletekben kell megállapodni a jogtulajdonossal, de ahogy eddig, ez most sem lesz probléma."

Erre az ad alapot, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége április 15-én elfogadta az MTV 2009-es üzleti tervét.

Mint ismeretes, az idei első futamot, a katarit a közvetítés jogaival rendelkező Dorna ingyen bocsátotta az MTV rendelkezésére. A korábbi három és fél éves kiváló együttműködés kapcsán kialakult bizalom okán, a nézők érdekében tette ezt.
A közvetítés-sorozat tehát folytatódik. "Talma motoros tudása, különleges gyári motorja, megszokott háttércsapata, komoly és megbízható szponzorai az élbolyba predesztinálják Gábort a 250-eseknél is. Ráadásul egy jó 250-es szereplés 2010-ben akár Király kategóriát is jelenthet" – foglalta össze a jövőképet Schulek Csaba sportfőszerkesztő. "Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehetőségeinkhez mérten a legjobb műsort készítsük majd el. Együtt fogunk dolgozni Talma menedzsmentjével azon, hogy a futamokon kívül mindig legyenek érdekes háttértudósítások is Gábor életéről, edzéseiről, utazásairól" – tette hozzá a Magyar Televízió sportfőszerkesztője.
(BrandTrend)