Kategória: Aktuális.

A program szükségességét alátámasztja az az országos, reprezentatív kutatás is, amelyből kiderült: a diákok 81%-a már tanulmányai befejezése előtt is azon munkálkodik, hogy megalapozza karrierjét, a megkérdezettek több mint háromnegyede (77%) szerint pedig jó eszköz lehet erre a diákmunka is.

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet április elején hirdette meg a "Dolgozz a jövődön!" programot, melynek keretében diák munkavállalói 555 ledolgozott munkaóra, és minőségi feltételek teljesítése esetén karriercsomagot szerezhetnek munkaévük végén. A csomag elemei között szerepel egy neves HR-szakemberek által hitelesített ajánlólevél, a szakemberek elérhetőségeiből összeállított, értékes kapcsolati tőke, és – a legkiemelkedőbbek számára – személyes karriertanácsadás. A céges juttatási csomagokhoz hasonlóan összeállított karriercsomag elnyerésének feltételeit azok a diák munkavállalók tudják teljesíteni, akik pontosak, megbízhatóak és karrierjüket már a diákmunkával meg kívánják alapozni.
 
A "Dolgozz a jövődön" programhoz magyar és nemzetközi vállalatok munkaügyi vezetői, és ismert karrier-tanácsadók csatlakoznak, akik biztosítják a program színvonalát: részt vesznek a minősítési rendszer kidolgozásában, a diákok értékelésében, és személyes karriertanácsadást nyújtanak a legrátermettebbeknek.

Országos, reprezentatív kutatás a diákmunkáról

A program szükségességét és hiánypótló jellegét támasztja alá az NRC független piackutató cég által elvégzett országos, reprezentatív felmérés, mely szerint a diákmunka-vállalók 77%-a szerint a karrierjük megalapozására jó eszköz lehet a diákmunka, ugyanakkor eredetileg csak 30%-uk célja a munkavállalással a tapasztalatszerzés. A Fürge Diák ezzel a programmal összekapcsolja a két célt, és kézzel fogható, a munkaerő-piacon közvetlenül "beváltható" eszközöket is ad a megszerezhető munkatapasztalat mellé.

A kutatásból kiderül, hogy a diákok legnagyobb többsége úgy gondolja, hogy  könnyebben jut megfelelő munkához az a pályakezdő, aki diákként már szerzett munkatapasztalatot, így a karrierépítés érdekében érdemes diákmunkát vállalni. A kutatásból az is kiderült, hogy a fiatalok 40%-ának már van munkatapasztalata: a fiatalabb korcsoportnál (15-18 évesek) ez az arány 13%, míg az idősebbnél (19-25 évesek) 56%.

A Fürge Diák "Dolgozz a jövődön!" programjának hiánypótló voltát az a kutatási eredmény igazolja, mely szerint a diákok 81%-a már a tanulmányok befejezése előtt is aktívan munkálkodik azon, hogy megalapozza karrierjét. A kutatás kimutatta, hogy a Fürge Diák Iskolaszövetkezetről kifejezetten pozitívan gondolkoznak a fiatalok, háromnegyedük szerint fiatalos (71%), jól ismert (70%), barátságos (64%), és felelősségteljes (61%), cég.

Társadalmi felelősség az iskolaszövetkezetnél

Társadalmi felelősségvállalásának keretében tavaly a Fürge Diák egy civil szervezetet támogatott 1000 diákmunkaóra felajánlásával, az idén elindított "Dolgozz a jövődön!" program pedig precíz, szorgalmas, és a sorsukért kiemelkedő módon felelősséget vállaló fiatalokat képez a jövő munkahelyei számára.

Márkus Zoltán, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet elnöke elmondta, hogy számukra a minőségi diákmunka, és a karrierépítés lehetőségének megteremtése a legfontosabb. "Célunk a programmal, hogy olyan fiatalokat támogassunk, akik tudják: a diákmunka felkészülés a későbbi kihívásokra, a karrier-építés első állomása, mellékes pénzkereseti lehetőség helyett a jövőjük megalapozása." – mondta el a program ötlet-gazdája. "A karriertanácsadást kiemelkedően értékes "juttatásként" tettük bele a csomagba’ – magyarázza a maga is diákmunkás múltra visszatekintő cégvezető. "Kutatási eredmények szerint ugyanis a szülők és barátok tanácsai mellett a fiatalok 84%-a elfogadná HR szakember karrier-tanácsait is, ehhez pedig nagyon kevesen juthatnak hozzá, akik nem a Fürge Diák programjában érdemlik ki ezt a lehetőséget ."
További információ a programról: www.karriercsomag.furgediak.hu
(BrandTrend)