Kategória: Aktuális.

Az Európai Unióban is egyedülállónak számító felsőfokú szak-kommunikációs  stúdium végzőseire jelentős feladatok várnak. Ma már nemcsak a multinacionális vállalatok, hanem a közigazgatás és közszolgálat területein kívül egyre több középvállalat is alkalmaz kommunikációs munkatársat, akiknek feladata a cégek belső és külső kommunikációjának szervezése és képviselete a nyilvánosság előtt.

A Magyar Szóvivők Egyesületének szakmai támogatásával zajlott képzés az idén folytatódik. Az igény egyre nagyobb, a szóvivőtől a feladat ellátása nem csupán diplomáciai érzéket, intelligenciát, gyors reagálást és stressz-tűrő képességet, hanem sajátos szakmai tudást is igényel. 

Az első szóvivői kommunikációs szak hallgatói a záróvizsgán  éles interjú-helyzetekben is bizonyították  felkészültségüket. A záróvizsga tagjai voltak többek között Orodán Sándor, a Magyar Szóvivők Egyesületének elnöke; Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, G. Németh György, a Gyermekmédia Alapítvány szóvivője,  Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője; Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség szóvivője; Kathi Attila, a Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.
Az első  szóvivői diplomákat  ünnepélyes keretek között vehetik át február  27-én  a Stefánia Palotában.
(BrandTrend)