Kategória: Aktuális.

A hitelesítésre két módon van lehetőség: a hitelesítő adatlap beküldésével vagy az Ügyfélkapun keresztüli regisztrációval. Az előbbinél ki kell nyomtatni az e-felvételi felületről az ún. hitelesítő adatlapot, majd aláírást követően – célszerű ajánlott küldeményként – postázni az Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf. 1190. címre. Amennyiben a jelentkező rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, akkor az e-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

2009. február 16-án éjfélig volt lehetőségük az e-felvételizőknek, hogy rögzítsék jelentkezési adataikat a felületen. A jelentkezés lezárultával továbbra is elérhető a felület azok számára, akik még nem nyomtatták ki és nem adták postára a hitelesítő adatlapjukat, vagy nem érvényesítették a jelentkezést az Ügyfélkapu segítségével. A hitelesítő adatlapok postára adásának határideje 2009. február 22. (tekintettel arra, hogy a határidő munkaszüneti napra esik, ezért 2009. február 23-ig lehet feladni az adatlapokat).

Lényeges tudni, hogy az e-felvételizők jelentkezése a sikeres hitelesítés után válik érvényessé, azaz csak azt követően töltik be az elektronikus jelentkezők adatait a központi felvételi nyilvántartásba.

A hitelesíthető jelentkezés feltétele a személyes adatok és legalább egy jelentkezési hely megadása. Azok az adatok, amelyek a jelentkezéskor még nem álltak rendelkezésre pl. 12. év végi középiskolai eredményről szóló dokumentummásolat 2009. június 3-g, az ezt követőn megszerzettek – többletpontok, eredmények, dokumentumok – legkésőbb 2009. július 9-ig pótolhatók.
Azoknak is előbb hitelesíteniük kell a jelentkezésüket, akik úgy érzik, hogy valamilyen személyes adatot vagy eredményt nem pontosan adtak meg. A megadott adatok pontosítására, módosítására nekik is lehetőségük van.

Az e-felvételit választók rendszeresen ellenőrizzék a felvételi eljárás alatt e-mail postafiókjukat, hiszen a hivatalos felszólítások, tájékoztatások oda érkeznek.
(BrandTrend)