Kategória: Aktuális.

Az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyek listáját az érdeklődők a Népszabadság február 12-én megjelenő "Enni-, Inni-, Látnivaló" c. különszámában is megtalálhatják.

A Kulturális Turizmus Éve "Bor és gasztronómia" pillérének jegyében megjelent különszámban mindemellett a Társaság további kalandozásokra hívja az olvasókat a hazai ízek és borok világában.

enni_inni_latni

A legutóbbi, 2008-as akcióval kapcsolatban az akcióban részt vevő éttermeket a www.menjunkenni.hu oldalon található online kérdőív kitöltésére kérték fel. Az éttermek jelentős része már korábban is csatlakozott az akcióhoz, több mint egyharmaduk mindhárom évben részt vett benne. A válaszadó 490 étterem együttesen több mint 80 ezer főt látott vendégül. A tavalyi akcióban – becslés szerint – összességében kb. 180 000 vendég "torkoskodott."

2008. február 7-én, Torkos Csütörtökön az éttermek 83,9%-ában jóval kedvezőbben, 14,9%-ában kedvezőbben alakult a vendégforgalom, mint egy átlagos február eleji napon. A bevételek szintén igen pozitív képet mutattak: a vendéglátóhelyek 53,4%-ában jóval kedvezőbben, 39,5%-ában kedvezőbben alakultak, mint egy átlagos februári napon.

Az akció eredményeképp a vendéglátóhelyek jelentős része várt forgalomnövekedést a Torkos Csütörtököt követő napokon, illetve hosszabb távon is.

A Torkos Csütörtök akcióban részt vevő vendégek jelentős része szintén visszatérő vendég. A megkérdezettek kimondottan elégedettek voltak az akcióval: 2008-ban 92%-uk jelezte, hogy szeretne visszatérni az étterembe egy-két hónapon belül, és 98%-uk ajánlaná az éttermet barátainak. A válaszadók leginkább a szabályok betartásával voltak elégedettek, átlaga az ötös elégedettségi skálán 4,89. Az ételek és italok minősége 4,78-as, az éttermek hangulata átlagosan 4,71-es értékelést érdemelt.

Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve az MT Zrt. szigorította az akcióhoz való csatlakozás feltételeit is – ennek fényében különösen jelentős a csatlakozók számának növekedése.
A Társaság még mindig fogadja a vendéglátóhelyek jelentkezését, egészen február 24-én 12:00-ig lehet regisztrálni a www.menjunkenni.hu honlapon.
(BrandTrend)