Kategória: Aktuális.

Az Aldi a szokásosnál gyorsabb térnyerést tervez a Wal-Mart otthonában: idén 75 áruházat kíván megnyitni. A német lánc azt reméli, hogy több államban is áttöri az amerikai piac legfőbb korlátját, spártai egyszerűséget és árakat kínáló üzleteivel elhódítja a legendásan márkahű amerikai fogyasztók egy részét. Megnyílik az első Aldi áruház New Yorkban is.

Míg egyes európai országokban az élelmiszerkereskedelemben a diszkontláncoknak 30 százalékos a részesedése, addig Amerikában ez az arány csak 22 százalék.
Az Aldi 1976-ban jelent meg a tengerentúlon, s azóta mintegy ezer üzlete nyílt, elsősorban a Közép-Nyugaton és az észak-keleti országrészben. A cég most be akar törni a déli Texasba és Oklahomába is, amely eddig a Wal-Mart "fennhatósága" alá tartozott.

A lap szerint az Aldi előtt még hosszú út áll, ha olyan befolyásra akar szert tenni, mint Európában. Az előzetes adatok szerint az Aldi 2008-ban 21 százalékkal 7 milliárd dollárra növelte forgalmát Amerikában. A legnagyobb amerikai élelmiszer-diszkontlánc, a Kroger forgalma ennek tízszerese, 70 milliárd dollár volt, a Wal-Martnak pedig 375 milliárd dolláros forgalma volt az Egyesült Államokban, jóllehet, döntően nem élelmiszerek eladásából.
(GazdaságiRádió)