Kategória: Aktuális.

Az Ericsson (NASDAQ:ERIC) és a TeliaSonera egy LTE kereskedelmi hálózat építését jelentette be. A 4G-s mobil szélessávú hálózat kiépítése a valaha volt legmagasabb adatátviteli sebességet, egyben a legjobb interaktivitást és minőséget biztosítja. A svéd fővárost Stockholmot lefedő hálózat építéséről szóló szerződés az LTE első kereskedelmi megvalósítását jelenti az Ericsson számára.

Ezen funkciókat a szélessávú mobilfelhasználók az LTE-n alapuló 4G-s hálózatban érhetik el. Az új 4G hálózat a szélessáv életében olyan fejlődést hoz, mint amit mobiltelefónia eredményezett  a hangkommunikáció fejlődésében. Valósidejű teljesítménye és a mai mobil szélessávú hálózatokhoz képest tízszer gyorsabb adatátviteli sebessége lehetővé teszi, hogy a felhasználók állandóan – akár mozgás közben is – csatlakozva legyenek.

Erik Hallberg, a TeliaSonera első alelnöke és a svédországi mobilszolgáltatási igazgatója szerint: "Ügyfeleink világviszonylatban is igen magas fokon állnak a telekommunikációs szolgáltatások igémybevételét illetően. A 4G-vel a lehető legjobb mobil szélessávú szolgáltatási képességeket biztosítjuk számukra. Az Ericsson-t a mobiltechnológiák terén elért meggyőző eredményei és erőteljes LTE fejlesztése miatt választottuk partnerünknek, valamint azért mert rövid időn belül képes a hálózatot telepíteni."
 
Mikael Bäckström, az Ericsson skandináv és balti-térségi igazgatója: "Örömmel folytatjuk együttműködésünket a TeliaSonera-val, amely fontos mérföldkő is egyben. Az LTE a lehetséges legjobb teljesítményt és hálózati kapacitást hozza magával, amely ahhoz szükséges, hogy megfeleljünk a világszerte egyre növekvő számú mobil szélessáv felhasználók igényeinek."

Az Ericsson és a TeliaSonera már elkezdte a hálózat kiépítését Stockholmban, Svédországban, hogy elkészüljön a 2010-es indulásra. Az Ericsson a hálózatépítésben vesz részt és a kezdeti működés időszakában a hálózatfelügyeletet is ellátja majd. A megállapodás egyben egy hosszú távú partnerséget is jelent, amelynek során mindkét fél kölcsönösen fejleszti majd a mobil szélessáv LTE-alapú felhasználását.  
(BrandTrend)