Kategória: Aktuális.

A Magyar Televízió kettes csatornáját irányító Kósa Somogyi György veszi át az m1 csatorna irányítását is. A posztot eddig betöltő Pusztay András ugyanis saját kérésére új feladatot lát el.

Az újságíró és közgazdász végzettségű Kósa Somogyi György (50 éves) az m2 csatornát 2004 óta vezeti műsorigazgatóként.

Kosa_Somogyi_Gyorgy

Irányításával az m2 a mostanáig eltelt csaknem 5 évben a Magyar Televízió kulturális és tudományos profilú tudáscsatornája lett, és annak dacára stabilizálta, sőt egyes célcsoportokban növelte közönségrészesedését, hogy a nagyobb adók szinte mindegyikének csökkent a nézettsége. Ezt a teljesítményt, az m2 új profiljának kialakítását ismerte el Medveczky Balázs ügyvezető alelnök, amikor Kósa Somogyi Györgyre bízta az m1 csatorna vezetését is. Ezzel az MTV mindkét adójának irányítása egy kézbe került.    

Az újságíró és politikai szakértői diplomával rendelkező, korábban szerkesztő-riporterként is dolgozó Pusztay András (31 éves), aki 2005 augusztusa vezette az m1 csatornát, új feladatot kapott Medveczky Balázstól.

Puszati_Andras

Miután vezetői és menedzseri tapasztalatot szerzett, a jövőben műsorkészítő munkát végez: ezentúl producerként tévéfilmek készítésében vállal meghatározó, koordináló és alkotói szerepet. Megbízását indokolja, hogy hamarosan megszületik az a megállapodás, amelyet az MTV és a Magyar Mozgókép Közalapítvány a televíziós és a filmes szakma együttműködésének szorosabbra fűzése érdekében köt.  Medveczky Balázs megköszönte Pusztay Andrásnak, hogy irányításával az m1 megőrizte harmadik helyét a vezető csatornák között a nézők figyelméért folytatott egyre élesebb küzdelemben. Az ügyvezető alelnök elismerésre méltónak nevezte, hogy a csatorna számos népszerű műsorral gazdagodott, köztük például  Szemponttal, a Kultúrházzal, az A la Carte-tal, valamint a százezreket szórakoztató Csináljuk a fesztivált és a Társulat című műsorsorozatokkal. Pusztay András segítette több filmes produkció, így január 9-én folytatódó Tűzvonalban című sorozat létrejöttét is.     

Az m1 Műsorigazgatóság munkájába bekapcsolódik még két szakember. Czák Ferenc veszi át a január 2-án váratlanul, 51 éves korában elhunyt Pintér Miklósnak, az m1 csatorna gyártási és gazdasági igazgatójának a feladatait.

Czak_Ferenc

Czák Ferenc, aki továbbra is vezeti az Elnöki Kabinetet, több mint negyvenéves televíziós tapasztalattal rendelkezik: korábban a szegedi stúdió gyártási és gazdasági vezetője volt, majd Budapesten az m2-nél és a Hírigazgatóságon látta el ezeket a feladatokat.

Az MTV-ben 2003 óta szerkesztő-műsorvezetőként dolgozó Nagy Tünde, aki korább Németországban is tanult és három évig a bajor televízió munkatársa volt, Kósa Somogyi György helyetteseként folytatja munkáját.

Nagy_Tunde

ő eddig olyan közszolgálati műsorokat vezetett, mint például a Magyarország tájegységeit, városait bemutató Főtér, a természeti értékekre fókuszáló Zöld 7-es, a gazdasági témákat feldolgozó Készpénz, valamint az évente kétszer jelentkező karitatív gála, az Aranyág.
(BrandTrend)