Kategória: Aktuális.

 

A forgalom közel 80 százalékát külföldi befektetők bonyolították, amelynek 40 százalékát a  német befektetési alapok tranzakciói adták. 
 
Az első osztályú ingatlanok hozamai  5,75 és 6 százalék között mozogtak a harmadik negyedév elején. Viszont a negyedév végén számos prémium épület, amelynek hozama 6 százalék alatt volt, nem talált vevőre. A szakemberek szerint a prémium hozam legjobb esetben 6 százalékra esik vissza."
 
Bill Tyser a Cushman & Wakefield City Investment üzletágának Partnere hozzáfűzte: "A másodlagos piacon szinte teljesen elmaradtak a tranzakciók különösen olyan épületek esetében, amelyek rövid távú bevételt nyújtanak és amelyeknél a bérleti szerződések lejártakor jelentős tőke kiadásra lenne szükség. Ezeknél az ingatlanoknál az ár-korrekció tovább folytatódik, de túlnyomórészt  jelentős eltérés tapasztalható az eladó és a vevő között az árazás tekintetében."
 
Tyser tovább folytatja: " A jövőre nézve változatlanok a kilátások, különösen a másodlagos piac tekintetében. A Wall Street és a City of London legutóbbi történései valószínűleg tovább mélyítik az irodapiaci kereslettel és kínálattal kapcsolatos aggodalmakat, hatással lesznek a bérleti díjakra és a befektetők számára nehezítik és drágítják a finanszírozást."
 
Az utolsó negyedévben hasonló forgalom várható, mint a harmadik negyedévben, de akár növekedés is lehetséges, ha az árazás korrekciója tovább folytatódik és egyes ingatlanok fundamentális értékei előtérbe kerülnek."
(BrandTrend)