Kategória: Aktuális.

Nem kérdés, hogy mindenek előtt pénzt, adott esetben súlyos milliókért telefon szolgáltatást. És mit várhat a szponzor a támogatottól? Mindenek előtt helytállást, jó nevének öregbítését.

És?…

Vajon nyilváníthat-e véleményt sportügyben az, aki a sport feltételeit megteremti? A Fazekas-ügy kizárja az erre vonatkozó egyértelmű választ. Ipkovich György, Szombathely polgármestere egyedi módon állt ki városa élsportolójáért. Nehéz másképp fogalmazni, a maga módján megfenyegette a mobilszolgáltató céget, hogy akár felmondja a vele kötött együttműködést, amennyiben Fazekassal kapcsolatosan a MOB-ra nyomást gyakorol.

Ilyen esetek kínálják a lehetőséget az elemzésre. Ki mit engedhet meg magának, mire szólnak a jogosítványai. A szponzor viszonylatában csak a módosított filmcím betartása lenne ildomos: "Add a pénzt, és kuss!" a jól ismert "Fogd a pénzt és fuss!" helyett.

Az éremnek persze van egy másik oldala is. Ahogy egy-egy támogató, de legyen szó a klubtulajdonosról, elvben nem szólhat be, hogy az edző kit állít be a labdarúgó 11-be, ugyanúgy a jól fizető cég sem lehetne jogosult arra, hogy beleszóljon az olimpiai csapat összeállításába. Ez legyen a Mester, illetőleg a MOB közgyűlés vagy annak felhatalmazottjainak dolga.

Gyárfás Tamás szerint az olimpiai eredménytől függetlenül ezek a kérdések megválaszolásra várnak, talán az előttünk álló konferencia erre is módot ad. 
A Szponzorációs Symposium című kerekasztal beszélgetése: "Mit jelent a szponzoráció szempontjából az Olimpiai jelenlét?" 
Bővebben: http://szponzor.ap.hu/
(BrandTrend)