Kategória: Aktuális.

A DAB (Digital Audio Broadcasting) egy digitális modulációs eljáráson alapuló rádió-műsorszórási eljárás, amely a hallgató számára kedvezőbb vételt, jobb hangzást, valamint képi vagy szöveges kiegészítő információk átvitelének lehetőségét nyújtja.

A digitális adás legfontosabb jellemzői:
A DAB jellegzetessége, hogy egy adóberendezéssel nem egy, hanem több (jellemzően hat-nyolc) rádióműsor sugározható egyidejűleg. Az egy adóval kisugárzott műsorok és adatok összességének neve a multiplex.

Bartucz03_largeBartucz László a Danubius Rádió vezérigazgatója
elmondta: "A rádió számára fontos a digitális rádiós multiplex sikere, hiszen az új platformon nagyon sok új tartalom válik majd elérhetővé, amely kedvez a hallgatóknak, ugyanakkor az is igaz, hogy a sok adó közül az emberek elsősorban  az erős brandeket keresik majd, nyilván ez a Danubiusra is vonatkozik és ezt támasztják alá a nemzetközi tapasztalatok is. ”

Analóg és digitális párhuzamosan
"Azért, hogy sikeres legyen a 2014-es tervezett átállás, nagyon fontos, hogy párhuzamosan az analóg rendszeren is sugározzanak a jelenlegi országos kereskedelmi rádiók. Ezért  aktív részt vállalna az átállásban a csatorna, hogy így segítse a rendszer kiépítését vagy akár a készülékvásárlásokat” – tette hozzá a rádió első embere.

(BrandTrend)