Kategória: Aktuális.

Szeptember elsején magukat „gerillakertészeknek” nevező zöld aktivisták Budapest központi helyén, a Moszkva téren demonstrációt tartottak. Ennek során a tér közepén egy pálmacsemetét ültettek el, amivel egyfelől a környezetrombolás veszélyeire, másfelől a fenntartható fejlődés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet. A pálma mellett elhelyezett, a fenntartható fejlődés fontosságára figyelmeztető táblákat másnap reggelre ismeretlenek részben elpusztították.

Az SAP Hungary Kft. megerősíti, hogy zöldfelület-fejlesztési programjának keretén belül anyagi támogatást biztosított a zöld aktivistáknak. A legális növényültetések kiegészíthetik vállalatunk „zöld politikáját”, amelyet átgondolt és felelősségteljes kezdeményezések jellemeznek. Ilyen például az „Első Lépcső Egyesület” megalakítása a környezettudatos magyar kis- és középvállalatok számára, amire az SAP hagyományos szeptemberi konferenciáján kerül majd sor, szeptember 22-én.

Bár a konferencia jelmondata egybecseng az akcióval – „Ültessünk gondolatokat – érleljünk változást!” –, az SAP Hungary Kft. a Moszkva téri faültetés illegális elemeivel nem tud azonosulni. Az önkéntes kertészeket azonban támogatni kívánja abban, hogy az akciót utólagosan legalizálják, a szükséges engedélyeket beszerezzék, és a vandálok által időközben megrongált figyelemfelkeltő táblákat pótolják.
(BrandTrend)