Kategória: Aktuális.

Az MTV hírműsorai a bevált rend szerint, a megszokott időpontban jelentkeznek ősszel is. Összesen majdnem két órányi, az m1 félnyolcas főkiadásával, valamint az m2 félkilences hírműsorával együtt napi tizenegy Híradót készít a Magyar Televízió, amelyeket hétköznaponként Az Este című hírháttér-műsor egészít ki. A hét kiemelkedő eseményeit változatlanul a vasárnap esti A szólás szabadsága tárgyalja. A magazinműsorok többségét ősztől új formában közvetíti a televízió: virtuális stúdióból jelentkezik hétfőn a KékFény, csütörtökön a SzemPont, valamint a Panoráma, a Múlt-kor és a Kárpát Expressz is. A határon túli magazinműsort augusztus végétől élőben, a kisebbségi és az esélyegyenlőségi műsorokhoz hasonlón a délutáni műsorsávban sugározza a köztelevízió.

Az Olimpia után sem maradnak sport nélkül az MTV nézői, a fontosabb sporteseményeket továbbra is az m1 képernyőjén, illetve a Telesport.hu-n követhetik az érdeklődők. A köztévé beszámol a szeptember 6-án induló Paralimpiáról, élőben közvetíti szerdánként a Labdarúgó Bajnokok Ligája legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzéseit, vasárnaponként a Moto GP futamait, illetve a Magyarország−Svédország Labdarúgó Vb selejtezőt szeptember 10-én.

Szeptember elejétől újabb izgalmas sorozatokkal várja nézőit a Magyar Televízió. Európában az elsők között tűzi műsorára a Mad Men – Reklámőrültek című vadonatúj amerikai sorozatot az m1: a reklámszakma hőskorában játszódó, többszörösen díjazott filmet vasárnap esténként láthatják az érdeklődők. Kéthetente keddenként új epizódokkal jelentkezik az Életképek, péntek esténként pedig David Nolande különös kalandjaival találkozhatnak a nézők, a misztikus francia sorozat főszereplője a Taxi-sorozatból ismert Frederic Diefenthal. Az m2 kínálata a Nagy mozi és a Kelet mágusai mellett újabb tematikus válogatásokkal bővül: A bűn árnyékában sorozatban minőségi bűnügyi filmeket vetít péntek esténként a tudáscsatorna, a Felejthetetlen 20. század szombat esti sorozatában pedig évtizedes bontásban villantja fel a múlt század eseményeit − ahogyan azt a legjelentősebb rendezők látták.

Az MTV megkezdte nagyfelbontású (HD) tartalmak továbbítását, az olimpiai közvetítések után mindkét csatorna fokozatosan bővíti HD-kínálatát. Az m1 szeptembertől tűzi műsorára első HD-filmsorozatát: a Presszó 10 Sas Tamás tíz évvel ezelőtti sikerfilmjének folytatása, melyből a tévésorozat után mozifilm-változat is készül. Az m2 a Dogstar című 26 részes rajzfilmsorozattal indítja a sort: az Esti mese után látható humoros sorozatból kiderül, hogy kutyák nélkül még a mesés jövőben is sivár lenne a világ − sőt a világegyetem.

A Tiszta Kabaré és a Csináljuk a fesztivált! után újabb szórakoztató produkcióval örvendezteti meg nézőit az m1. A négyszereplős Beugró valódi jutalomjáték: szatirikus alaphelyzetekre épülő rögtönzések és helyzetgyakorlatok sora. Az m2 ugyanakkor a legnagyobb nevettetőink egyikéről, Hofi Gézáról vetít portrésorozatot szeptembertől. Az őszi műsorrendben a változatlan formában jelentkező À la Carte és Az Este után, csütörtök éjszakánként folytatódik az mtv HANGERő: az akusztikus koncertsorozatban többek közt Tóth Vera, Szekeres Adrienn, a PASO, a Kispál és a Borz, valamint a Heaven Street Seven és a Magna Cum Laude fellépéseit vetíti az MTV.

Változatlan formában folytatódik a Delta és a Záróra, az MTV vezető kulturális és tudományos magazinjai azonban megújulnak ősszel. A Kultúrháznál ezentúl vasárnappal kezdődik a hét: a negyvenöt perces vasárnapi magazinműsort Winkler Nóra vezeti, míg a rövidebb, hétköznapi kulturális ajánlókat Erdős Gábor és Galambos Péter készíti. A Válaszd a tudást! pedig későbbi időpontban, elsősorban praktikus ismereteket kínáló, tematikus adásokkal jelentkezik szeptembertől. Hétfő esténként újra nyugatos produkciókkal: tévéjátékokkal, beszélgetésekkel, színházi közvetítésekkel várja nézőit az m1, az m2 pedig A Nemzet Színészeiről mutat be portrésorozatot péntekenként.

A megszokottnál későbbi időpontban, hétköznaponként 15 órától sugározza közéleti, kisebbségi és határon túli műsorait az m1, és ismét péntek délutánonként lesz látható az MTV egyik legrégebbi szolgáltató műsora, az Ablak. ősszel indul az Esély, a köztévé új, esélyegyenlőségi magazinja, az EuroTaxi pedig hetente szállítja – és persze beszélteti – utasait Magyarországon, valamint a környező államok városaiban.

őszi műsorrend
A Magyar Televízió a nézői szokásokkal összhangban ezúttal is könnyen áttekinthető, nézőbarát műsorrendet állított össze az őszi évadra. Az m1 különböző műsortípusai állandó időpontban, jól elkülöníthetően jelennek meg, ezzel is elősegítve a kiigazodást a napi, illetve heti műsorfolyamban. Hétfőn bűnügyi hírek és Nyugat 100 produkciók, kedden az Önök kérték és az Életképek, szerdán futballmeccsek, csütörtökön a SzemPont és az À la Carte után akusztikus koncertek, pénteken pedig az MTV történelmi magazinja, a Múlt-kor mellett filmsorozatok láthatók főműsoridőben az m1-en. A hétvége továbbra is a filmeké és a szórakoztató produkcióké a nemzeti főadón. Az m2 — kulturális, tudományos profiljának megfelelően – 18 órától a Válaszd a tudást!, majd mesék, sorozatok és hírek után értékes filmeket, valamint tartalmas beszélgetéseket sugároz hétköznaponként főműsoridőben. Pénteken aztán színész-portrék, szombaton kabaréjelenetek, vasárnap pedig újabb kulturális produkciók előzik meg a tematikus válogatásokba csoportosított filmvetítéseket.
(BrandTrend)