Kategória: Aktuális.

Minden második tévénéző az olimpiai megnyitó ünnepséget választotta augusztus 8-án, pénteken (közönségarány 44%). Az m1-en és az m2-n összesen közel kilencszázezren nézték végig az olimpiai megnyitót, amely azért kiemelkedő nézettség, mert több mint négy órán keresztül tartott a program. Az ünnepélyes megnyitó élő adásába és ismétlésébe összesen 3 millió 650 ezren, 1 millió 600 ezer férfi és 2 millió ötvenezer nő nézett bele (reach). A főműsoridőben sugárzott összefoglalót választotta minden ötödik tévénéző (közönségarány 18%), a 150 perces esti adást 635 ezren nézték az m1-en.

Az első három nap nézettségi eredményei alapján a magyarokat leginkább az úszó versenyszámok érdekelték, de sokan voltak kíváncsiak cselgáncsozóink szereplésére is. A hétvégén a közvetítések ideje alatt (hajnaltól délutánig) átlagosan kétszer annyian kapcsoltak a köztévére, mint az országos kereskedelmi csatornákra.

Az interneten is tarolt a Magyar Televízió. Az mtv.hu oldalon már pénteken, a megnyitó napján is százezernél több egyedi látogatót regisztráltak, amíg az oldalletöltések (cikk- és videókattintások) a hétvége mindkét napján meghaladták az egymilliót. Bár a telesport.hu mindössze két hónapja indult el, vasárnap már 680 ezernél is több oldalt nyitottak meg a látogatók. "Ez a szám hétfőn több mint a duplájára ugrott, másfélmilliós oldalletöltést regisztráltunk" – mondja Mucsi Csaba új média főszerkesztő. Mivel Magyarországon csak az MTV jogosult az internetes online közvetítésre, a köztévé előre készült a látogatói rohamra: az olimpia ideje alatt 10 gigabyte sávszélességen és 10 videó szerveren biztosítják az adatforgalmat.
(BrandTrend)