Kategória: Aktuális.

Az aláírást követő sajtótájékoztatón Pataki Dániel elmondta, az NHH lépéseinek hatására 2005 óta több mint 40 százalékkal csökkent Magyarországon a szélessávú előfizetések kiskereskedelmi ára, az előfizetők száma pedig 600 ezerről 1,4 millió fölé emelkedett. Az NHH megteremtette a verseny feltételeit, az előfizetők, az érdeklődők pedig az ország legtöbb településén több szolgáltató – és a legtöbb helyen immár több technológia közül választhatnak.

Ennek ellenére eddig kevesen éltek a szolgáltatóváltás lehetőségével, mivel az bonyolult és időigényes folyamat volt. A mostani megállapodás nyomán az ügyintézés gyorsabb és egyszerűbb lesz, ami hozzájárul a már meglévő ügyfelek jobb kiszolgálásához és a piaci verseny további erősödéséhez, fogalmazott az NHH elnöke.

A megállapodások nyomán a jövőben, a fogyasztók a mainál lényegesen egyszerűbben és gyorsabban tudnak majd szolgáltatót váltani; ha a régi előfizetés helyett más cégtől, kedvezőbb feltételekkel kívánnak szolgáltatást vásárolni.

A szolgáltatóváltás gyorsítását és egyszerűsítését kezdeményező Takács Péter közölte, hogy a megállapodást aláíró szolgáltatók vállalták, hogy július 15-ig az együttműködési megállapodásban foglaltaknak megfelelően módosítják általános szerződési feltételeiket, és így legkésőbb augusztus közepétől már ennek alapján lehet ADSL-szolgáltatót váltani – természetesen a szolgáltatás szüneteltetése nélkül.

Az internetszolgáltató-váltást ezután elegendő az új szolgáltatónál kezdeményezni és amennyiben az előfizetőnek nincs lejárt számlatartozása, vagy hűségnyilatkozata, a váltás az eddigi 30-60 nap helyett 11 napon belül megtörténik. A szélessávú internetszolgáltatók ajánlatai, az egy adott földrajzi helyen elérhető szolgáltatók és szolgáltatások megtalálhatóak az NHH tájékoztató portálján, a www.tantusz.nhh.hu oldalon.
(BrandTrend)