Kategória: Aktuális.

A fapados vezérigazgatója Michael O’Leary egy düsseldorfi konferencián arról beszél, miért tervezi a tengerentúli járatokon a business class bevezetését. Szerinte mindig lesznek olyanok, akik bármennyi pénzt megadnának azért, hogy ne economy osztályon repüljék át az óceánt, ezért a Ryanair árai sem lesznek éppen fapadosak: a 10 eurós turistaosztályra szóló repülőjeggyel szemben az elsőosztályra szóló jegyekért négy-ötezer eurót kérne. Ez persze nyilván vicc, mert az irreálisan magas árat a beígért extra szolgáltatás se indokolja, ami szerint az utasokat a hosszú repülőút alatt nemcsak kényelmes szék és ebéd, hanem orális kényeztetés is várja.

A szállodák "Bed & Breakfast" (szoba, reggelivel) árképzéséhez hasonló ötletét O’Leary "Bed & Blowjob" kifejezéssel írta le, sőt a német közönség kedvéért előzékenyen azt is megkérdezte a tolmácstól, hogy van németül a szopás (angolul blowjob). A mellette ülő tolmács azonban zavarában csak nevetgélt és azt felelte, nincsen erre német szó. Ezen Leary nagyon felháborodott: "Nincs német szó a szopásra? Akkor a németeknek szörnyű lehet a szexuális élete!"
O’Leary egyébként jelenleg éppen magánrepülőjén utazza be Európát, népszerűsítve a Ryanair tengerentúli járatait, írja a derwesten.de.

A Velvet beszámolt még Michael O’Leary válogatott bunkóságairól is.
O’Leary-t 636 millió eurósra becsült vagyonával Írország egyik leggazdagabb embereként tartják számon, 1994 óta dolgozik a Ryanairnél, a légitársaságot a csőd széléről mentette meg és tette sikeressé. "Nem az a célom, hogy szeressenek, hanem az, hogy az utasok velünk repüljenek. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, a lehető legalacsonyabb árakat kell kínálnunk" – mondta a Timesnak két évvel ezelőtt.
O’Leary ért ahhoz, hogyan csináljon ingyenreklámot szókimondó megjegyzéseivel. Szerinte az utazási irodák munkatársai "seggfejek", akiket ki kellene rúgni, a British Arways légitársaságnál csak "balfaszok" dolgoznak, az Európai Bizottság egy gonosz birodalom, ahol idióták a képviselők, a jegyárat valamilyen okból visszakérő utasoknak pedig azt üzente, "húzzanak a picsába" – sorolja O’Leary emlékezetes bunkóskodásait a The Independent. Egyébként még a BBC is felajánlott neki egy kisebb szerepet egy sorozatban, ám O’Leary nem vállalta a színészkedést.
(www.velvet.hu)