Kategória: Aktuális.

„A konszolidáció eredményeit szigorú pénzügyi fegyelem mellett megőriztük, az üzleti tervet valamelyest túl is teljesítettük. Az MTV gazdálkodása kiszámítható, működése maradéktalanul megfelel a médiatörvényben rögzített követelményeknek” – mondta Nagy Attila gazdasági igazgató, miután a Magyar Televízió Közalapítvány nagykuratóriuma május 30-ai ülésén elfogadta a közszolgálati médiavállalat 2007-es pénzügyi beszámolóját.

Az idei év kiemelkedő sporteseményeire, a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az Olimpia közvetítésére már 2007-ben is jelentős összegeket fordított a Magyar Televízió.

„Arra koncentrálunk, hogy stabil gazdasági pályán tartsuk a Magyar Televíziót. Nehéz évünk lesz, mert a megkezdett átalakítást folytatni kell” – tette hozzá a köztelevíziót március óta irányító Medveczky Balázs alelnök. „A technológiai modernizáció nem halogatható, és fel kell készülni arra is, hogy hamarosan új gyártóbázison vonja össze az MTV a részlegeit. Elengedhetetlen a költségszerkezet átalakítása, mivel a költségvetési támogatás összege előreláthatóan még évekig a tavalyi szinten marad.”

A tulajdonosi testület kérésének megfelelően várhatóan június folyamán nyújtja be a televízió ügyvezetése azt a középtávú gazdálkodási tervet, amely meghatározza majd a következő évek teendőit.

Főbb sarokszámok az MTV Zrt. 2007. évi
mérleg- és eredmény-kimutatásából
(millió forintban)

resized__500x135_mtv0806

(BrandTrend)