Kategória: Aktuális.

"Új feladat elé állítja a TeleSport szerkesztőségét ez a médium, nekünk is szoknunk kell még, hogy szinte nincsenek korlátok – teszi hozzá Schulek Csaba, a sportfőszerkesztő. Nagyon kíváncsiak vagyunk a nézők véleményére, hiszen nekik készítjük az adásokat. Remélem, hogy az építő szándékú kritikák mellett a pozitívumoknak is hangot adnak majd a portál látogatói."

"Az új név alatt egy dinamikusan fejlődő, percről-percre frissülő sportportált kapnak az olvasók és böngészők" – mondta Mucsi Csaba, az MTV újmédia főszerkesztője. A telesport.hu annak a megújulásnak az első fázisa, amelyben teljesen új alapokra helyezik az MTV online rendszerét. A jövőben például interaktív felületként blog-helyet és komment lehetőségeket is kínál a köztévé az internetezőknek. Az Eb élő közvetítésein kívül a kommentátorok napi publicisztikái is megjelennek, az olimpia alatt pedig "Video On Demand" azaz "videó igény szerint" rendszerben akár délután is megnézhető egy hajnali sportesemény. Számos híresség, sportolók, műsorvezetők blogjai is színesítik majd az MTV új sportfelületét.

Az MTV Online, amely 2007-ben a legtöbbet látogatott hazai televíziós portál volt, olyan tíz, tematikusan szerkesztett portált összesít, mint például a hirado.hu, a műsorokat bemutató MTV Premier vagy a köztelevízió saját gyártású produkcióit tékaszerűen közzétevő Videotár. A fejlesztés következő állomásaként ezek az oldalak is átalakulnak, szintén interaktívak lesznek.

Az MTV Online szerkesztősége egyidejűleg figyelemfelhívó akciót indít a jogtiszta szerzői tartalmak védelmében. Céljuk, hogy az internetes felületeken is kizárólag legális képeket, illusztrációkat használjanak a szerkesztőségek. Az MTV Online együttműködő partnere ebben az egyik legnagyobb hazai képügynökség, az Europress.
(BrandTrend)