Kategória: Aktuális.

A legmodernebb műszaki és technikai elvárások alapján felújított épület mind a tulajdonos, mind a bérlők számára hozzáadott értéket képvisel és felveszi a versenyt a napjainkban épülő modern A-kategóriás irodaházakkal.

Az EWBC megújult technikai színvonalát a korábbi légkondiconáló illetve szellőztető rendszerek magas színvonalú új rendszerekre való lecserélése garantálja. Az irodaterületek könnyű és gyors megközelítését a korábbi liftek helyett a belső átriumba kiépített 5 darab új lift könnyíti meg. Az épület tetejét díszítő kupola átépítésével és kibővítésével további bérlehető területek születtek az irodaházban. Az épület felsőbb szintjein kialakított új irodaterületekből izgalmas kilátás nyílik többek között a Gellért hegyre és a budai dombokra.

Az EWBC átépítése közel két évig tartott. A munkálatok jelentős része éjszaka és hétvégén történt, zökkenőmentes üzletmenetet biztosítva ezzel az irodaház bérlőinek. Az átépítési munkálatok teljes költségvetése közel 10 millió euróra rúgott.
Az EWBC egyike a főváros legismertebb irodaházainak. Az 1991-ben átadott épület Budapest üzleti negyedében található. Az épület központi fekvése és igényes belső kialakítása a kezdetektől fontos bérlőket vonzott és ma is rendkívül sikeres. Az irodaház bérlői közé többek között olyan jelentős nemzetközi vállalatok tartoznak, mint a Reuters, KLM, AIG-AHICO, Malév és az IC Bank/Banco Popolare. A felújításnak köszönhetően az épület további jelentős bérlőket fog vonzani a növekvő budapesti irodabérleti piacon. Az épületet 2004. márciusában az AIB Polonia vásárolta meg az épület eredeti fejlesztőjétől, a Skanska ingatlanfejlesztőtől.

"Az East-West Business Center egy prémium ingatlan, melynek fejlesztésére nagy figyelmet fordítunk a bérlőink megtartása érdekében. A Polonia Property Fund alap befektetési stratégiájában külön figyelmet fordítunk arra, hogy lépést tartsunk a 21. század követelményeivel." – mondta Ian Whiston, vezérigazgató, AIB Polonia.
Az épület átépítését az Europa Stúdió tervezte és a munkálatokat az EC HARRIS irányította. Az EWBC kizárólagos bérbeadó ügynöksége és üzemeltetője a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó.

(BrandTrend)