Kategória: Aktuális.

Új gépkocsik esetében általában három év garanciát szoktak adni, ám ezt gyakran túllépik egy-egy akció során, és ezt időről időre szinte minden márkánál alkalmazzák. Például az egyik japán autómárkát néhány éve 5 év kiterjesztett garanciával árusították. Jelenleg a KIA szlovákiai gyárban készült Sportage típusát 7 év garanciával hirdetik.

A fürdőszoba berendezésekkel foglalkozó kereskedés hidromasszázs kádjaira egy év alapgaranciát ad, és 10.000 Ft-ért további egy év vásárolható.
"Úgy fél éve vezettük be a kiterjesztett garanciális szolgáltatást, amely a hidromasszázs kabinokra vonatkozik. Nagyon örülök, hogy ennyi idő alatt a vásárlók mintegy 80 %-a döntött a plusz garancia mellett. A jótállást nem a gyártó cég, hanem a kereskedésünk nyújtja. Nyilván ezzel nagy kockázatot vállalunk, de nem tartunk attól, hogy a szolgáltatás veszteséget termelne a vállalkozásnak, hiszen a hidromasszázs kabinokat régóta árusítjuk, és tudjuk, hogy remek a minőségük. Épp ezért mertük vállalni a kiterjesztett garanciát" – mondja Márik István, a Fürdőszoba Kereskedő Kft. üzletvezetője.

Az Indesit Company Magyarország Kft. nemrégiben vezette be ezt a fajta újdonságot. Alapszolgáltatásként eleve két év garanciát ad termékeikre, emellett további két, illetve három év extra biztonság vehető igénybe.
"Úgy érzem, hogy az extragarancia bevezetésével egyúttal azt is vállaljuk, hogy jók vagyunk. Hiszen nem lennénk magabiztosak, és nem bíznánk a termékeink kiváló minőségében, akkor nem vállalnánk a kockázatot, ami a plusz jótállási idővel jár. Hiszen egyetlen kiszállás és javítás költsége elérheti a tízezer forintot is. Ezzel ellentétben a Indesitnél 6.900 forintért két, a Hotpoint-Aristonnál 9.900 forintért három év biztonság vásárolható. Az extragaranciával mint új lehetőséggel 2007 őszén indultunk el az Ariston esetében és – mivel meghozta a várt eredményt – idén februárban az Indesit termékekre is kiterjesztettük a szolgáltatást" – mondja Bolváry Gellért, az Indesit Company Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az 50 különféle műanyagból előállított Tupperware edényeket gyártó cég garanciát vállal az anyag- és gyártási hibákért; az ilyen terméket korlátlan ideig kicserélik. Az AMC garancia világszerte több mint 30 évre érvényes a nemesacélból készült AMC edényekre, tálcákra és tálakra. A garancia az áru átvétele napjától érvényes. Teljesen mindegy, hogy AMC termékeit hol vette a vásárló, a garanciára való jogosultság minden AMC országban világszerte biztosított és szabályozott. A szintén nemesacélból készült Zepter termékekre nem csupán évtizedekben lehet kifejezni a jótállási időt. A cég ugyanis örök garanciát vállal termékeire.
(BrandTrend)