Kategória: Aktuális.

Közel húsz top előadó és csapat készül majd különleges produkcióval a VIVA COMET 2008-ra, hogy mind a közönségnek, mind a tévénézőknek a lehető legigényesebb szórakoztatást nyújtsák. Természetesen a VIVA COMET számos meglepetést tartogat idén is: neves díjátadókat, fellépőket, különleges produkciókat, de ezeket még egyelőre nem árulják el a szervezők.

Helyszín: SYMA Csarnok (1143 Ifjúság útja 2., a Népstadion területén)
Időpont: 2008. június 12. (csütörtök) kapunyitás: 19:30, rendezvény kezdete: 20:00

Idén kik lesznek a műsovezetők? A szervezők egyelőre meghagyják a találgatásokat.  

VIVA_COMET_jel__ltek_csoport_08_07

Legjobb együttes kategória jelöltjei

Bon-Bon
Senkinek nem kell bemutatni a Bon-Bon tagjait, akik a tőlük megszokott friss lendülettel teli, könnyed humorral fűszerezett dalokat írtak legutolsó ’All in’ című új stúdióalbumukra. A fiúk stílszerűen kiterítették összes kártyájukat, hiszen az eddigi hagyományokhoz hűen ismét többféle kedvelt műfaj (latin, rock, lírai és pop) szólal meg a korongon, melyre  nem hiába vártak  a rajongók, hiszen a zenekarnak három éve nem jelent meg albuma. A humoros énjéről  jól ismert duó  érettebb világszemléletét is megmutatja a lemezen, ahol olyan dalokkal is találkozhatunk,  melyek amellett, hogy általános, mindannyiunkat érintő  filozófiai problémákat fogalmaznak meg, utat engednek a hallgatónak ahhoz, hogy egyéni módon értelmezzék a sorokat. A duó szívét-lelkét beleadta az új lemez készítésébe, és ezzel a több, mint egy évtizede tartó sikeres zenei pályafutásuknak ismét méltó darabja született.

Fiesta
A Fiesta zenekar 1999-ben robbant be a magyar zenei élvonalba és azonnal a közönség kedvencévé vált latin-amerikai dallamokat idéző muzsikájával. Csordás Tibor és Knapik Tamás azóta is sikert-sikerre halmoznak, albumaik sorra váltak rövid időn belül arannyá, platinává, majd dupla platinává. Legutóbbi lemezeiket zenéjükhöz illő autentikus környezetben, Puerto Ricoban készítették világhírű zenészekkel együttműködve. A fiúk az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjébe is bekerültek a ’Gyűlölve szeretni’ című dallal, mely méltó beharangozója volt a nemrégiben megjelent, várva várt ’Lehet, hogy álom’ című nagylemezüknek. Zenéjüket minden korosztály szereti és énekli, teltház és igazi Fiesta hangulat jellemzi koncertjeiket.

Groovehouse
A Groovehouse egy évtizede van jelen a hazai könnyűzenei életben. 10 év alatt számos zenei díjat kaptak, két VIVA COMET gömbbel is büszkélkedhetnek már. ’Hosszú az út’ címmel jelent meg ötödik nagylemezük, amiről első daluk ’Tűz és víz’ címmel elsöprő sikert aratott. Megújult image, megújult hangszerelés és az elmaradhatatlan slágerek jellemzik jelenleg a Groovehouse zenei világát. A friss zenei anyag közel másfél év alatt készült el. A hosszú várakozás viszont meghozta gyümölcsét a rajongók számára, hiszen egy rendkívül színvonalas albumot sikerült összehozni a zenekarnak. A harmadik COMET jelölés méltó ünneplés a 10 éves zenekar számára! 

Josh és Jutta
Ennek a formációnak a neve már jól ismert a dance stílus kedvelőinek körében. A Josh és Jutta produkció azzal a nem titkolt céllal alakult, hogy dance együttesként űrt töltsenek ki a hazai popzene világában. Két nagylemez, hét maxi, hat videóklip és három listavezető felvétel van már mögöttük. Jelenleg is az ország legtöbbet keresett együttesei közé tartoznak, és úgy látszik a sikerszéria töretlen a formáció számára! Tavaly a ’Legjobb új előadó’ kategória jelöltjei voltak, idén a ’Legjobb együttesek’ sorában mérettetnek meg.

Magna Cum Laude
A tavalyi évben megjelent ’Minden állomás’ című Magna Cum Laude album mind a közönség, mind a szakma egyöntetű véleménye alapján az év egyik legkiemelkedőbb albuma lett. Egyszerű, letisztult dalszerkezetek, finom, érzelmes dallamok, értelmes szövegek – bár egyszerűnek tűnhet a siker receptje, azonban a gyulai zenészek olyan egyedi ízt kölcsönöztek a szerzeményeknek, melyek tátongó űrt töltenek be a honi zenei palettán. A zenekar koncertjei, fesztiválfellépései teltházasak, a tavalyi VIVA COMET-en is óriási sikert aratott színpadi produkciójuk. Kortól és nemtől függetlenül szinte nincs olyan zenerajongó, aki ne tudná gyűjteményében az időközben aranylemez státuszt elért ’Minden állomás’-t. A felfokozott érdeklődéssel várt vadonatúj album „Magnatofon” címmel november 23-án kerül a boltok polcaira.

Legjobb női előadó kategória jelöltjei

Bartók Eszter
A tavalyi évben is e kategória jelöltje volt Bartók Eszter énekesnő, dalszerző és szövegíró, akit az egyik legsokoldalúbb előadóként ismerhetett meg a közönség 2005-ben. Egyéniségével és egyedi hangzásvilágával sokakat elbűvölt olyannyira, hogy azóta is a szakma és a közönség folyamatos, kitüntetett figyelmében részesül, számos elismerést és kategóriajelölést tudhat magáénak. Első nagylemeze a ’Beszállókártya’ után 2007-ben jelent meg ’Indigo’ című második albuma szintén a Tom-Tom Records gondozásában. Mindkét lemezen Eszter saját szerzeményei és szövegei szerepelnek. Legutóbb az Indigo ’Üvegvilág’ című dalához készítettek egy videoklipet Eszter ötletei alapján, ami tökéletesen tükrözi a dal mondanivalóját. Jelenleg pedig egy második nóta a ’Repülnek a gondok’ klipfelvételének előkészületei zajlanak, amit hamarosan láthatunk a VIVA-n.

Csézy
Csézy nevét az elmúlt évben ismerhettük meg, ekkor jelent meg bemutatkozó albuma ’Szívverés’ címmel. A 28 éves ifjú hölgy a Miskolci Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművészi diplomájának átvétele után indult útra, hogy megvalósítsa gyermekkori álmait és popénekesnő legyen.
Az énekesnő abban a megtiszteltetésben részesült, hogy 2007-ben Mezőkövesden az ’Év Emberévé’ választották, februárban pedig még ennél is izgalmasabb dolog történt vele: Rakonczai Viktor ’Szívverés’ című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjét, így Magyarországot ő képviseli 2008 májusában Belgrádban a nemzetközi versenyen. Nemrégiben alkalma nyílt egy másik nagy nemzetközi bemutatkozásra is, Hamburgban a Warner Music európai központjában adott bemutatkozó szakmai koncertet. Népszerűsége hétről-hétre nő, ezt igazolja, hogy a legnagyobb hazai könnyűzenei díjra, a VIVA COMET-re összesen három kategóriában is jelölték!

Kozma Orsi
A Jazz Azz-ban tűnt fel először. Sokak által az egyik legtehetségesebb magyar énekesnőnek tartott Kozma Orsi  a Cotton Club Singers-ben eltöltött évek után önálló zenei pályára lépett. 2007 tavaszán „Igazi szerep” címmel, megjelent saját nagylemeze, amiről 3 sikeres kislemez látott napvilágot. Az  album zenei producere, Szakos Krisztián, aki többek között Kovács Ákossal is együtt dolgozott, és Ákos zenekarának a billentyűse volt. A megjelent nagylemez elektronikus popzenei irányzatot képvisel, de különleges zenei karaktere miatt egyedülálló hangzásvilágot jelenít  meg.

Rúzsa Magdi
Amikor az emberek először látták, már beszéltek róla. ő volt a vajdasági lány, az a pici, törékeny – elképesztő hanggal. És minden egyes megmérettetésen ő volt a legjobb. Bármit el tudott énekelni – és mindent jól. Mielőtt megnyerte volna a Megasztárt, már állva ünnepelte a közönség. Kiválasztott – mondta róla a verseny zsűrije. Rúzsa Magdi tényleg az!
Ez a kislány nagy dolgokra hivatott, mondják róla sokan. És valóban: tavaly ő képviselte Magyarországot a Helsinkiben rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon, és nem hozott ránk szégyent. 2008. áprilisában pedig a Nemzetközi Dalszerző Versenyen (International Songwrites Competition) tizenötezer dalból az ’Aprócska Blues’ ért el második helyezést, több mint száz ország közönségszavazata alapján. Magdi a versenyek előtt sosem izgul, csak teszi a dolgát: énekel, és ezzel elvarázsolja a közönséget. Tavaly is e kategória jelöltje volt, de nem csak versenyzőként, a COMET színpadán is elbűvölte a közönséget.

Szekeres Adrien
A tavalyi évben üstökösként tért vissza a hazai könnyűzene palettájára. Az ’Olyan, mint Te’ című albumáról kimásolt első kislemez – mely maga a címadó dal – rövid időn belül meghódította a közönség és a rádiósok szívét, hiszen az egyik legtöbbet pörgetett magyar felvétel volt 2007-ben. Az album rendkívül rövid időn belül aranylemez lett, az Arénában rendezett lemezbemutató koncert pedig óriási tömegeket vonzott. Adrien ismét a csúcson van!

Legjobb férfi előadó kategória jelöltjei

Gáspár Laci
A zenei pályán eltöltött négy éve alatt Gáspár Laci hatalmas karriert futott be. Az énekes a nagy siker ellenére megmaradt szerény, hétköznapi embernek és hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Lacit eddig egyedülálló módon négyszer jelölték a hazai zenei szakma legrangosabb díjára, a VIVA COMET-re és kétszer haza is vihette az év legjobb férfi előadójának járó gömböcskét. A népszerű zenész az elmúlt évben sem tétlenkedett: fellépésről fellépésre járt, megjelentette legújabb lemezét ’Maradandók tisztelettel’ címmel, s az album egyik slágerére, az LGT zenekar egykori dalának feldolgozására videoklipet is forgatott, melyet a VIVA is kiemelt rotációban játszott. Szerepet kapott továbbá a Madách Színházban, így hamarosan ott is láthatja a közönség a ’József és színes, szélesvásznú álomkabát’ című darabban a kivételes tehetségű és nagy népszerűségnek örvendő énekest.

L.L. Junior
L.L. Junior honosította meg Magyarországon a raggamoffin stílust. Rapper, énekes, táncos, számos platina- és aranylemez, valamint zenei díjak tulajdonosa. Dalaiban hangsúlyozza az egymást elfogadás elvét, a drog-ellenességet, és példát mutat a fiataloknak, hogy céljaikat csakis kitartó munkával érhetik el. L.L. Junior tavaly a színpadon emelte produkciójával a VIVA COMET fényét, idén a jelöltek sorát is gazdagítja.

Majka
A hazai rap élet egyik legsikeresebb előadója; rádiós, tévés személyiség;  igazi jolly joker figura. Tavaly decemberben megjelent ’Húz a szívem haza’ című albuma az eddigi legjobban sikerült zenei anyaga, amely rengeteg híresség – köztük Tóth Vera, Pápai Joci, Kicsi Tyson, Game, Dj Quick – közreműködésével jött létre. A lemezről készült utolsó, sorban a negyedik klip, az ’Ítélet helyett’ jelenleg is nagy rotációban fut a VIVA-n. ’Mondd, ami fáj’ videójával 2005-ben már elnyerte egyszer a VIVA COMET gömböt, és idén negyedik alkalommal került a jelöltek sorába. Tavaly nemcsak jelöltként, hanem a rendezvény műsorvezetőjeként is összeforrott neve hazánk legnagyobb zenei díjátadójával. Most itt az esély, hogy másodszorra is megküzdjön a ’Legjobb férfi előadónak’ járó díjért.

Mark
Kevés fiatal énekes mondhatja el magáról, hogy a bemutatkozó nagylemezének megjelenése előtt egyetlen kislemezzel ekkora érdeklődés kísérje a média és a közönség részéről. Marknak sikerült, hiszen a ’Ments meg szerelem!’ című slágere kapcsán rögtön a középpontba került, a rajongás pedig csak tovább fokozódott: az egyik legnépszerűbb hazai énekes lett.
2007-ben az ’S.O.S. Szerelem!’ című film producerei hosszas válogatás után, ismert sztárelőadókat is megelőzve,  őt választották a főcímdal eléneklésére. Tökéletes választás volt, Mark tudott élni a lehetőséggel.
A VIVA által felállított szakmai zsűri döntése alapján Mark 2007-ben a ’Legjobb új előadó’ kategóriában elnyerte a VIVA COMET gömböt.

Puskás Peti
A Megasztár harmadik szériájának versenyzőjeként egy ország ismerte meg. Azóta bizonyított színészként és zenészként egyaránt. Idén sem tétlenkedett: két klipjén kívül láthattuk a szélesvásznon is, illetve színházban is bemutatkozott és hamarosan a Madách Színház deszkáin is láthatjuk főszerepben.
Nyughatatlan, akit nem lehet nem észrevenni, kimond, megmond, elmond mindent és mindenkinek, de ami még ennél is fontosabb: szórakoztat. A tavalyi évben is e kategória jelöltje volt, melyben most újra ringbe száll. Rajongói mindent megtettek érte az előző évben. Reméljük, ez most sem lesz másként, és Peti mosolygósan, gömbbel a kezében térhet haza.

Legjobb új előadó kategória jelöltjei

Alexandra
Régóta űr tátong a magyar popzenében. A hazai R&B rajongok okkal jelezték, hogy nincs színvonalas, nyugati mércével mérhető produkció a jelenlegi felhozatalban. Az eddig Gáspár Laci lemezeit jegyző Nagy Laci zeneszerző, gitáros, producer most egy olyan anyaggal lepte meg a közönséget, amely valószínűleg a rádiók és a zenetévé trendi hazai blokkjainak kirobbanthatatlan tagja lesz. A Rihanna, Beyoncé vonulat hazai képviselője egy szemre és hangra is kivételes képességekkel rendelkező énekesnő, aki igényes, slágeres albumával (’Titkod vagyok’) és magizonokba illő képeivel, szexis videoklipjével egyszemélyben fedi le az erre irányuló igényt.

Anti Fitness Club
Az Anti Fitness Club négy tagja 2007-ben mutatkozott be a nagy nyilvánosság előtt, pedig a fiúk már évek óta együtt zenélnek. Tomi, Balázs, Miki és Peti kezdetben punk zenével próbálkoztak, majd áttértek a rockra. ’Még vár ránk ez a Föld’ című dalukhoz Indián készített videoklipet. Második klipjük ’Többet érsz’ címmel április 21-e óta látható a televíziókban. Bemutatkozó albumuk június 7-én kerül az üzletekbe, ám már most is népes rajongótábor kíséri őket a fellépésekre. A VIVA ’A stáb’ című reality műsorában a srácok olyan oldalaikat is megmutatták, melyek a színpadon rejtve maradnak.

Bridge
A Bridge tagjai Réka és Josko. A lendületes, dallamos popzenét éneklő duónak 2007 januárjában jelent meg elsõ, bemutatkozó klipje a ’Mozdulj hát’, mely rögtön rotációba került a VIVA-n. Ezt követte a ‘Balaton vár’, mely a televíziós játszás mellett a Danubius és számos más rádióban is gyakran felcsendült 2007 nyarán. Az országos (vegyesen külföldi és magyar) Top 40 rádiós listán a 14. helyet érte el. Ezt követően jelent meg a lemezcímadó ‘Kőbe vésett szív’ című dal, majd elkészítették a negyedik klipjüket a ‘A szívek útján’ című dalhoz.
A zenekar a VIVA Teleton főtámogatója volt 2007-ben, illetve a “Kőbe vésett szív” c. nagylemezükkel a SOTE I. sz gyermekklinikát támogatják.

Csézy
Csézy nevét az elmúlt évben ismerhettük meg, ekkor jelent meg bemutatkozó albuma, ’Szívverés’ címmel. A 28 éves ifjú hölgy a Miskolci Zeneművészeti Főiskolán szerzett énekművészi diplomájának átvétele után indult útra, hogy megvalósítsa gyermekkori álmait és popénekesnő legyen.
Az énekesnő abban a megtiszteltetésben részesült, hogy 2007-ben Mezőkövesden az ’Év Emberévé’ választották, februárban pedig még ennél is izgalmasabb dolog történt vele: Rakonczai Viktor ’Szívverés’ című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjét, így Magyarországot ő képviseli 2008 májusában Belgrádban a nemzetközi versenyen. Nemrégiben alkalma nyílt egy másik nagy nemzetközi bemutatkozásra is, Hamburgban a Warner Music európai központjában adott bemutatkozó szakmai koncertet. Népszerűsége hétről-hétre nő, ezt igazolja, hogy a legnagyobb hazai könnyűzenei díjra, a VIVA COMET-re összesen három kategóriában is jelölték!

Széles Iza
Széles Iza, az egzotikus szépségű énekesnő Peruban született, majd Chilében is élt sokáig, de karrierje hazánkban kezdődött. A Megasztár három döntőseként tűnt fel először a hazai popéletben, majd egy éves hallgatás után, mely – mint később kiderült – lázas készülődéssel telt – a ’9 és fél randi’ című nagysikerű játékfilm főcímdalának énekesnőjeként és szereplőjeként jelentkezett újra. A ’Senki más’ című dallal a VIVA Chart Show 5. helyéig jutott, de figyelemre méltó, hogy a film másik dala, a Popper Péterrel előadott ’Végtelen’ című lírai dal is ebben az időben ért el sikereket a slágerlistán. Iza azon kivételek közé tartozik, akiknek egyszerre két daluk is szerepelt a VIVA slágerlistáján. A Universal kiadóval kötött szerződés alapján 2008 szeptemberében jelenik meg első nagylemeze, nyáron számos fellépés és a ’Made in Hungária’ című zenés film egyik szerepe is vár rá…

A döntést a VIVA szakmai zsűrije hozza meg.

Legjobb videoklip kategória jelöltjei

A stáb: Élünk, ahogy bárki! / rendező: A stáb/Indián 
Egy klip, ami a nézők szeme láttára jött létre! ’A stáb’ a VIVA reality show-ja, amelynek hamarosan indul a folytatása. Szereplői – Tóth Gabi, Mark, Zimány Linda és Tomi (Anti Fitness Club) megalapították a műsor címével megegyező elnevezésű együttest, azzal a nem titkolt céllal, hogy a műsor végére létrehozzanak egy közös számot és klipet. Az ’Élünk, ahogy bárki!’ igazi sláger lett azóta, és most már COMET-gömb várományos is! A klipet maguk a szereplők találták ki, és segítséggel ugyan, de lényegileg ők alkották meg.

Anti Fitness Club: Még vár ránk ez a Föld / rendező: Indián
’Még vár ránk ez a Föld!’ címmel jelent meg az Anti Fitness Club debütáló nótája,  melyhez az ismert rendező, Indián készített videoklipet.
A klip egy futurisztikus filmet idéz, melyben a zenekar tagjai megpróbálják felhívni a figyelmet a környezetszennyezésre, a világ éhező népeinek a sorsára, valamint az országok között dúló háborúkra.

Csézy: Szívverés / rendező: Tóth Gergely
Az élő felvétel és az animáció speciális keveréke ez a klip. Tóth Gergely, rendező a legkorszerűbb animációs technológiát alkalmazta a video elkészítésénél. A forgatás nagyon izgalmas volt. Egy 2500 literes akvárumban szerették volna felvenni a víz alatti jeleneteket, de az akvárium felrobbant, ezért a klip végére egy autós jelenet került be a tervezett helyett. A szám és a video angol nyelven is elkészült ’Candlelight’ címen. Csézy ezzel a nótával indul az Eurovíziós dalfesztiválon is.

Karányi: My Baby My / rendező: Lehel Olivér és Ráday Dávid
Fiatalos, dinamikus és vicces képsorok egy remek dalhoz, ami Karányi Dani első hivatalos mixlemezének bemutatkozó dala volt. A tavaly nyár végén megjelent My electro albumon két saját, eddig meg nem jelent felvételt is találnak az electro zene kedvelői. A korong egyébként Dani idén ősszel megjelenő, harmadik szerzői albumának előfutára. Idén nyáron pedig egy új videóval és kislemezzel rukkol elő Dani (Karanyi ft. Judie Jay – Ellaybe-Aido/Libido), amiben a ’My Baby My’-ból jól ismert takarító néni újra szerepet kap!

Supernem: Generáció / rendező: Tokay Péter
A Supernem zenekar két nagylemez (’Hangosabban’, ’Tejfog’) után elékezettnek látta az időt, hogy egy újabb, ugyanakkor stílusában hasonló lemezt dobjon piacra, melynek címe ’Nemde’.  A lemezhez készült első videoklipjük a ’Generáció’, amit Tokay Péter rendezett (Pixel Film). Eddig minden Supernem klipben találhattunk valami újat, valami eredetit. Ez így van most is, hiszen a zenekar tagjai egyáltalán nem szerepelnek a klipben. Neked is tetszik a lemez, nemde?  

A döntést külső szakmai zsűri hozza meg.
A zsűri tagjai: Haberland Attila – stylist és művészeti vezető; Kolovratnik Krisztián – színész, fotóművész; Magyarósi Éva – látványtervező, képzőművész; Ördög Nóra – az RTL Klub műsorvezetője; Vaskó Beatrix – a Popcorn és a 100xSzép főszerkesztője

A korábbi VIVA COMET nyertesek
 
A díj magyar változatát 2001-ben alapította a magyar VIVA. Az első években minden évben egy díjat osztottak ki.
 
2001-ben Ákos; 2002-ben a Groovehouse; 2003-ban ismét Ákos; 2004-ben pedig a Hooligans lett a hazai győztes.
 
2005-től több kategóriában díjaz a zenecsatorna.
 
2005.
Nox – Legjobb együttes
Zsédenyi Adrienn – Legjobb női előadó
Gáspár Laci – Legjobb férfi előadó
Erős vs. Spigiboy – Legjobb DJ
Majka "Mondd, ami fáj" – Legjobb videoklip
 
2006.
Gáspár Laci – Legjobb szóló előadó
Groovehouse – Legjobb együttes
Sterbinszky – Legjobb DJ
Lola – Legjobb új előadó
Belga "Szerelmes vagyok" – Legjobb videoklip
Edda – A magyar könnyűzenéért VIVA COMET díj

2007.
Ákos – Legjobb férfi előadó
Lola – Legjobb női előadó
Hooligans – Legjobb együttes
Mark – Legjobb új előadó
Varga Zsuzsa „Be Infected” – Legjobb videoklip
Szikora Robi – A magyar könnyűzenéért VIVA COMET díj
(BrandTrend)