Kategória: Aktuális.

Az újságíró szakmában is egyedülálló viadalt 1994-ben rendezték meg először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A mostani, sorban hetedik találkozóra Ázsiából is érkeztek versenyzők. A keleti régió gazdasági, kulturális értékeiről összesen harminc, kétperces hosszúságú, angol nyelvű filmet készítettek el a forgatócsoportok. Az alkotásokat olyan neves médiaszakemberek bírálták el, mint például a France3 főszerkesztője, vagy a BBC World oktatási igazgatója.

A Reporter’s Europe Cup legjobbjai közé a Magyar Televízió két alkotása is bejutott. A Híradó forgatócsoportja, Csutorás Róbert, Bende Balázs és Nagy Géza integrált városfejlesztésről szóló kisfilmje különdíjat kapott.

A MTV Debreceni Regionális Szerkesztőségének stábja, Joó Zsanett, Máthé Gábor és Kovács János által a Kállay-gyűjteményről készített egyedi hangvételű filmje pedig a verseny második legjobb alkotása lett. Az első helyezést a Duna Televízió forgatócsoportja, a harmadik helyezést pedig a kínai közszolgálati televízió, a CCTV stábja érte el.

A díjnyertes filmeket a résztvevő országok, többek között a maláj, a kínai, az osztrák, a szlovák, a horvát, a bolgár és a magyar közszolgálati televíziók is műsorukra tűzik.
(BrandTrend)