Kategória: Aktuális.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. által szervezett idei kiállításon hazai egyetemek és főiskolák mellett több száz kiállító képviseli a taneszközgyártást, a tankönyvkiadást, a szakképzést, a nyelvoktatást, a minőségbiztosítást. A látogatók a kiállítási standok mellett szakmai előadásokon és prezentációkon ismerkedhetnek az oktatás jelenével és jövőjével: az oktatási intézmények, kutató intézetek és cégek által végzett szakmai munka jelentősebb eredményeivel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv által nyújtott lehetőségekkel.

A kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. Az eseményen szakmai programok és előadások is lesznek. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében.

A szakmai érdeklődők mellett a szervezők alap-, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik részvételére is számítanak. A kicsiket színes programok, érdekes oktatási és készségfejlesztő eszközök, játékok, a nagyobbakat pedig filmvetítések, internetes számítógépek várják.

A kiállítás különösen fontos az érettségiző diákok számára, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel. Lehetőségük nyílik arra, hogy érdeklődjenek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről. A felsőoktatási intézményeket a hallgatói önkormányzatok képviselik, így a továbbtanulásra készülő középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre.
A részletes program megtalálható a www.educatio.hu/educatio2008 címen.
(BrandTrend)