Kategória: Aktuális.

Innen indul Magyarország – ez a WellPRess Kiadó szlogenje. Az Eger és környéke, illetve a Balaton után a Debrecen, Hajdúszoboszló és a Hortobágy vidéke című kötet jelent meg a Vendégváró-sorozat új generációjának harmadik tagjaként.

Egy városról, vidékről, országról – személyesen
Milyen emlékek, érzelmek és hangulatok elevenednek fel a vendégekben, ha Debrecenről esik szó? Mit jelent nekik a város? A Hortobágy? Van-e élet a virágkarneválon, a pusztán, a csikóson és a wellnessen túl is?
Hová utazik szívesen Aradi Csaba vagy Kelecsényi Ágnes? Milyen irodalmi kép él Térey Jánosban Debrecenről? Mit gondol a természetvédő és turisztikai szakember, a rádiós szerkesztő és az útikönyvíró arról, hogy az országnak sikerült-e kilépni az évtizedes közhelyes turisztikai önképből, sikerült-e azt átalakítani? Mit is gondolunk az országunkról, ismerjük-e és érdekel-e minket egyáltalán Magyarország, jól és hitelesen kommunikálnak-e a belföldi turizmus mellett és érdekében az erre hivatott intézmények? Elérhető, hogy a közel ne legyen távol?

Az új generációs Vendégváró sorozat harmadik kötetének megjelenése kapcsán Aradi Csaba ökológus, Kelecsényi Ágnes turisztikai marketing szakember, Kornya István szerkesztő, Térey János költő, drámaíró, műfordító – beszélget Debrecenről, a Hortobágyról, Magyarországról, az utazás élményéről Antall Istvánnal a MR1 Kossuth Rádió irodalmi szerkesztőjével az Alexandra Irodalmi Kávéházban.
A pódiumbeszélgetés apropója az új kötet, de ez alkalom a 30-35 kötetesre tervezett sorozat bemutatására is.

Időpont: 2007. december 12 – 17 óra
Helyszín: Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp., VII. Károly krt. 3/c.)

Röviden a résztvevőkről

Antall István – az MR1 Kossuth Rádióban az Irodalmi Újság, az Esti séta és a Kultúrkör című műsorok szerkesztője és műsorvezetője.

Aradi Csaba – természetvédő, ökológus, a Hortobágyi Nemzeti Park nyugalmazott igazgatója, jelenleg tanácsadója, akinek elévülhetetlenek az érdemei a világörökségi cím elnyerésében és a puszta idegenforgalmi fejlesztésében.

Kelecsényi Ágnes – turisztikai marketing szakember. A Magyar Turizmus Zrt. volt marketing és hálózati vezérigazgató-helyettese. Jelenleg  a Ramada Plaza – Aqua World komplexum értékesítési – és marketing igazgatója.

Kornya István – újságíró, szerkesztő. A Miskolci Nemzeti Színház lapjának, a Színházi Estéknek főszerkesztője, fordításai az Európa, PONT, a WellPRess Kiadóknál jeletek meg.

Térey János – költő, író, műfordító. Alföld-, József Attila-, Palládium-díjas. Legutóbbi kötete a Magvetőnél megjelent Ultra; legújabb drámáját, az Asztalizenét 2007. októberében mutatta be a Radnóti Színház.

E-book a Vendégvárónál!
A www.vendegvaro.hu turisztikai site könyvesboltjában e-book formájában kapható a kiadó 2004-ben megjelent és ma már a könyvesboltokban nem kapható, nagy sikerű kiadványa, a Trófeás történetek című vadászkönyv változatlan tartalommal.
A hazai könyvkiadásban még ritkának számító értékesítési megoldást abból az apropóból vezette be a turisztikai site, mert az idén novemberben került a boltokba a szerző Lükő Sándor, új kötete a Kalandos vadászatok.
(BrandTrend)