Kategória: Aktuális.

Sokan természetesen többel is. Az elmúlt hat hónap viszonylatában több mint egy milliárd alkalommal vett valaki kézbe valamilyen újságot – a mérésben szereplő közel 170 lap közül. A fél évvel ezelőtti állapothoz képest a sajtóolvasó közönség nagysága és olvasási intenzitása gyakorlatilag nem változott.
A legolvasottabb lapok egy-egy számát több mint egymillió olvasó forgatja. A fizetős (vagyis nem ingyenes) lapok közül három hetilap és egy napilap megjelenésenkénti olvasottsága haladja meg az egymillió, további mintegy 20 kiadványé a háromszáz ezer főt. Egyes ingyenes terjesztésű – közéleti témákkal foglalkozó, programajánló, egészség-megőrzési tematikájú vagy hirdetési – lapokat egyenként szintén több százezres, akár milliós számban böngésznek honfitársaink.

A sajtópiac egyik legnagyobb tematikus lapcsoportja változatlanul a női lapoké. Az egyenként több százezres olvasótábort felmutató önállóan terjesztett tv-magazinok valamelyikének adott száma minden harmadik magyar felnőtthöz eljut. A napilapok közül a saját régiójukban kimagasló olvasottságú megyei napilapok összességében, országos szinten, hasonló nagyságrendű elérést biztosítanak. A szélesebb célközönséghez szóló lapok mellett a sajtópalettán természetesen számos további, speciális igényeket kielégítő kiadvány találja meg továbbra is helyét és olvasóit.

Részletes adatok ITT!

(BrandTrend)