Kategória: Aktuális.

Karácsony előtt megnő a forgalom az online vásárlási oldalakon, de ezek a felületek már év közben is jelentős számban csábítanak érdeklődőket, legyenek online boltok, aukciós oldalak vagy akár ár-összehasonlító webhelyek. Az augusztusi gIA-közönségeredmények alapján Magyarországon az aukciós oldalak vonzzák egyenként a legnagyobb közönségeket, bár összességében az online boltok több internetezőt érnek el (boltok: 44%, aukció: 38%). Az ár-összehasonlító oldalakat közel a netezők ötöde (17%) kereste fel legalább egy alkalommal.

Látogatottságot tekintve a vatera.hu szerepel a toplista élén (27%-os elérés), amelyet a másik nagy piactér, a teszvesz.hu követ (22%). A legnépszerűbb oldalak között van az árukereső.hu és a bookline.hu, utóbbi már szűkebb területre specializálódott kereskedő felület.

A 38 vizsgált e-kereskedelmi oldalon egy hónap alatt múlatott 1,9 millió óra legnagyobb részét, 39%-át viszont a teszvesz.hu-n töltötték el az internetezők aukciók böngészésével, licitálással, a vatera.hu esetében az érték 35%, és ebben a top10-es listában már megjelenik az ebay.com és az ebay.de is.
Forrás: Szonda Ipsos – Gemius Hungary: gemius/Ipsos Audience

E-kereskedelmi oldalak havi elérése 
vatera.hu 27%
teszvesz.hu 22%
arukereso.hu 10%
bookline.hu 9%
depo.hu 7%
fotexnet.hu 7%
addel.hu 7%
edigital.hu 7%
amazon.com 6%
alexandra.hu 5%
Szonda Ipsos – Gemius Hungary: gemius/Ipsos Audience 2007.08. 15 belföldi internetezők 
 
E-kereskedelmi oldalak részesedése (idő) 
teszvesz.hu 39%
vatera.hu 35%
fotexnet.hu 4%
ebay.com 2%
bookline.hu 2%
ebay.de 2%
edigital.hu 2%
alexandra.hu 2%
arukereso.hu 1%
xpress.hu 1%
Szonda Ipsos – Gemius Hungary: gemius/Ipsos Audience 2007.08. 15 belföldi internetezők

(BrandTrend)