Kategória: Aktuális.

A releváns keresőtalálatokra vágyók három egyszerű lépésben jelentkezhetnek a Google keresőtechnológiája által működtetett szolgáltatásra, amit oldaluk látogatói már 10 percen belül használhatnak is.
"Sok szervezet számára egy honlap ablak a világra, ezért jelentős erőfeszítéseket foganatosítanak annak érdekében, hogy ügyfeleket csábítsanak oda" – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. "Annak megakadályozása, hogy az oldalra érkezők azonnal elhagyják azt, nagy kihívás – egy hatékony kereső nagy segítség lehet ebben. Ha a felhasználók könnyen, gyorsan és pontosan megtalálják, amire szükségük van, a cégek joggal bízhatnak abban, hogy a honlapra fordított befektetéseik megtérülnek."

Az Egyéni kereső alapverziója ingyenes és reklámokat is tartalmaz, míg az üzleti változat azoknak készült, akiknek nagyobb fokú testreszabhatóságra és támogatásra van szükségük.

A Google Egyéni kereső telepítéséhez a cégeknek mindössze a következőket kell tenniük:
1. Meghatározni az oldal(aka)t
2. Hozzáadni a logo-val vagy más módon testreszabott keresőablakot a honlaphoz
3. Testre szabni a keresési eredményeket olyan opciókkal, amelyek figyelembe veszik az oldal tartalmát (pl. kategóriák)

Az Egyesült Királyság Parlamentje a Google Egyéni kereső üzleti változatát használja a www.parliament.uk weboldalon annak érdekében, hogy kilencmillió dokumentumát mindenki számára könnyen elérhetővé tegye. A hatékony keresőmegoldásokra irányuló növekvő igény fényében a Google egy gyors és megbízható keresőplatformot vezetett be minden fennakadás nélkül. A vállalat szorosan együttműködött a Parlament elektronikus kiadásának szerződött partnerével, a Stationery Office-szal, hogy az új keresőmegoldás telepítését még a képviselők októberi visszatérése előtt sikeresen befejezze.

A Google Egyéni kereső platformja lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a keresést személyes és közösségi oldalakba és blogokba is integrálják, a fejlesztők pedig az Egyéni kereső API-jának (Application Programming Interface – programozási kezelőfelület) segítségével szövegkörnyezethez kötődő kereséseket végezhetnek alkalmazásaikon belül.

A Google Egyéni kereső a következő szolgáltatásokat nyújtja:
– Releváns találatok a másodperc törtrésze alatt
– A Google által működtetett, webhelyen belüli keresésnek köszönhetően a cégeknek nem kell időt pazarolniuk keresőtechnológiájuk telepítésére és karbantartására 
– A Google infrastruktúrájának megbízhatósága 
– A telepítés és az eredmények kezelése az interneten egyszerűen megoldható 
– Jelentések, amelyek bepillantást adnak a látogatók keresési szokásaiba
 
A Google Egyéni kereső üzleti változata további előnyös tulajdonságokkal bír:
– A keresőtalálatok teljes testreszabása az XML API segítségével
– A Google Enterprise csoportja által nyújtott email-es és telefonos segítségnyújtás lehetősége 
– Opcionálisan választható reklámok

A Google Egyéni kereső üzleti változatának ára évente 100 USD 5 000, míg 2250 USD 300 000 keresett oldalig. Ennél nagyobb mennyiségek ügyében a Google Enterprise értékesítési csoportja az illetékes.

A Google által működtetett, webhelyen belüli keresésre vonatkozó további információ: http://www.google.hu/coop/cse/ honlapot.

A Google elindítja Könyvkereső partnerprogramját Magyarországon

A partnerprogram mindenki számára nyitva áll, és azért jött létre, hogy megadja a lehetőséget a magyar kiadóknak arra, hogy könyveiket az egész világ számára elérhetővé tegyék.
Ez a lépés megkönnyíti a nemzetközi és magyar felhasználók számára, hogy megtalálják és megismerjék a hazai műveket, tovább öregbítve ezzel Magyarország irodalmi hírnevét.

A programra a kiadók mostantól hazánkban is jelentkezhetnek, így digitalizáltathatják könyveiket, miközben a Google segítségével csak egy korlátozott előnézetet tesznek elérhetővé az interneten. Az ingyenes szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy keressenek a könyvek között és eljussanak a kiadó vagy egy könyvkereskedő cég honlapjára, ahol megvásárolhatják a kiszemelt művet.

Ez a program, ami jelenleg angol, francia, olasz, német, spanyol, holland, brazil, portugál, egyszerűsített és hagyományos kínai, valamint japán nyelven érhető el, az első lépés a Könyvkereső teljes magyar nyelvű lokalizációja felé.

"A Google Könyvkereső jelenleg is számtalan kiadóvállalattal működik szorosan együtt Indiától Ausztráliáig, a nemzetközi cégektől a legkisebb helyi vállalkozásokig. Nagyon örülök neki, hogy ezzel a lépéssel közelebb hozhatjuk a Könyvkeresőt a magyar felhasználókhoz," – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. "Célunk az, hogy segítséget nyújtsunk a kiadóknak és az íróknak műveik népszerűsítésében, ezáltal fokozzuk azok eladhatóságát, míg a felhasználókat arra bátorítsuk, hogy több könyvet ismerjenek meg."
(BrandTrend)