Kategória: Aktuális.

Az internetpenetráció 2007-ben a hazai felnőtt lakosság körében 43 százalék. A világhálót használókat alapvetően három felhasználói típusba lehet sorolni.
A felhasználók 51 százaléka az internet alapvető lehetőségeivel él – e-mailezik, böngészik, kép- és videomegosztó oldalakat nézeget, közösségi oldalakat látogat.
A második legnagyobb, 42 százalékot kitevő csoportba tartozók markáns tulajdonsága, hogy – az alapvető lehetőségeken túl – ők szeretnek fórumozni is.
A legaktívabb felhasználók 6 százalékot képviselnek – bár ők kevesen vannak, de saját honlapjaikkal, blogjaikkal az internetes közösség véleményvezérei.

A web2 alkalmazások közül legnagyobb népszerűségnek a közösségi oldalak örvendenek, melyek egyben átformálják az internetről való gondolkodást. A közösségi oldalakat látogató internethasználók inkább érzik az internet közösségformáló hatását, mint a közösségi oldalakat nem látogatók.

Bár az online értékesítés is egyre fontosabb, az online tájékoztatás egyenesen megkerülhetetlen. A netezők többsége gyakran szokott vásárlás, vagy egy szolgáltatás igénybevétele előtt tájékozódni az interneten. A tájékozódás elsősorban a termékjellemzőkre, az üzletek elérhetőségére és nyitva tartására terjed ki, de magas azok aránya is, akik az internet segítségével hasonlítják össze az árakat, illetve tesztoldalakon, vásárlói fórumokon mérik fel a termék, szolgáltatás minőségét.
(BrandTrend)