Kategória: Aktuális.

A Légi Marketing Alap célja tehát a Magyarország mint turisztikai célterület népszerűsítésére rendelkezésre álló pénzügyi források megsokszorozása azokon a küldőpiacokon, ahonnan az új járatok indítása várható.

Budapest és környéke legjelentősebb turisztikai szolgáltatóival, az érintett önkormányzatokkal, valamint a Budapest Airport Zrt. képviselőjével ült "tárgyalóasztalhoz" október 24-én Budapesten a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója Dr. Róna Iván és Rusznák Imre, a Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke a szakmaiság és partnerség jegyében. Az ötven fő részvételével zajló megbeszélésen a felek a Légi Marketing Alap létrehozásáról egyeztettek.

Az október 24-i megbeszélésen Dr. Róna Iván prezentációjában hívta fel a figyelmet arra, hogy Budapest és környéke turizmusában a légi elérhetőség kiemelt jelentőségű, illetve bemutatta a hazánk szempontjából legfontosabb küldőpiacokról érkező turisták magyarországi utazásokkal kapcsolatos főbb jellemzőit is. Az MT Zrt. vezérigazgatója a Légi Marketing Alap létrehozását érintő tudnivalókról, annak részleteiről is beszámolt a résztvevőknek, amely szerint a Magyar Turizmus Zrt. vállalja a Légi Marketing Alap létrehozásának koordinálását és az együttműködő partnerektől befolyt pénzösszeggel megegyező összeggel egészíti ki az Alapot.

A kezdeményezés sikere érdekében a Budapest Airport Zrt. is jelentős ösztönzőket vet be. Ennek részleteiről Dimitrios Gatsonis vezérigazgató-helyettes számolt be a szakmai partnereknek.

A Magyar Turizmus Zrt. továbbra is várja olyan budapesti szolgáltatók, érdeklődő partnerek jelentkezését, akik részt kívánnak venni a Légi Marketing Alap létrehozásában, csatlakoznának a főváros és környéke vendégfogalmának növelését célzó együttműködéshez.
(BrandTrend)