Kategória: Aktuális.

A GVH azért indít eljárást fent nevezett borászati vállalkozások ellen, mivel a rendelkezésére álló adatok szerint az eljárás alá vont Kecel és környéki borászok feltehetőleg áregyeztetést folytattak a fehér szőlő felvásárlási áraira vonatkozóan. A rendelkezésre álló adatok alapján alaposan feltételezhető az is, hogy az áregyeztetés hatására az egyeztetés előtti időpontokban alkalmazott felvásárlási árak a megegyezés hatására egységesen csökkentésre kerültek.

Az előzetes értesítés nélküli helyszíni szemle lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.
A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárásokra biztosított időtartam 180 nap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, egyenként ugyanekkora időtartammal meghosszabbítható.
(BrandTrend)