Kategória: Aktuális.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt jelentőséget tulajdonít a külföldi turisztikai szakma rendezvényei Magyarországra hozatalának. Ezek ugyanis különösen alkalmasak arra, hogy Magyarországra irányítsák egy adott ország vagy régió utazási szakembereinek a figyelmét. Annak érdekében, hogy minél több szervezet válassza Magyarországot szakmai eseménye helyszínéül, a nemzeti turisztikai marketingszervezet rendszeresen készít pályázati anyagokat egy-egy felhívás kapcsán. A MT Zrt. idén tavasszal adta be pályázatát a VVR-nek, amellyel kiváló szakmai kapcsolatokat épített ki az elmúlt években.
A belga utazási szakma 2008-as budapesti kongresszusa alkalmából várhatóan mintegy 250 utazási iroda tulajdonos, illetve igazgató érkezik hazánkba, akik a szakmai programok mellett megismerkedhetnek Budapest és környékének turisztikai kínálatával is. A döntés nagy elismerés a magyar fővárosnak, amely a rangos konkurencia mellett olyan helyszíneket követ a VVR kongresszusainak sorában, mint Luxor (2005) és Monaco (2002). A kongresszus 2008. november 7. és 11. között kerül megrendezésre.
A KSH felmérése alapján a Belgiumból érkező vendégek száma 11,5%-kal,  a vendégéjszakák száma 15,3%-kal növekedett 2007 első nyolc hónapjában Magyarország kereskedelmi szálláshelyein.
(BrandTrend)