Kategória: Aktuális.

Az i-Blue mellett bemutatkozik az új generáció egyedi igényeinek megfelelően tervezett sportos kupéja, a Veloster, valamint az i30 kombi. Mindkét újdonság a Hyundai Európai Tervezőközpontjában, Rüsselsheimben készült.

A Hyundai i-Blue névre keresztelt hidrogén tüzelőanyagú, nulla-károsanyag kibocsátású üzemanyagcellás tanulmányautóját a Hyundai japán tervezőközpontjában, Chiba városában tervezték.

Követve az idei Frankfurti Autószalon kiemelt témáját, amelyre a „See what’s driving the future” szlogen is utal, és amely a fenntartható fejlődésre és az üvegházhatást kibocsátó gázok korlátozására koncentrál. Az i-Blue jelentős előrelépést mutat a Hyundai üzemanyagcellás autóinak sorozatgyártása felé vezető úton. Ellentétben elődjeitől, amelyeket még SUV alapokra építettek, az i-Blue felvázolja az új D kategóriás, 2 2 üléses – szegmentumok közötti átmenetet mutató – városi szabadidőautó (CUV)  vonalait.

„Az i-Blue a Hyundai első olyan teljesen az alapoktól tervezett modellje, amely megtestesíti a Hyundai üzemanyagcellás technológiáját, mutatva ezzel is a Hyundai óriási előrelépését kutatás-fejlesztési programjában – mondta Dr. Hyun-Soon Lee, a rüsselsheimi kutatás-fejlesztési központ elnöke.
„Mérnöki csapatunknak egy olyan még összetettebb üzemanyagcellás gépjárművet sikerült tervezniük, amely már megvalósítja egy hagyományos belső égésű motor által nyújtott kényelmet, biztonságot, megbízhatóságot és menetteljesítményt.”

A Hyundai óriási erőfeszítéseinek célja, hogy az elkövetkező tíz éven belül valósággá váljon az új hidrogén-meghajtású gépjárművek sorozatgyártása.
(BrandTrend)