Kategória: Aktuális.

Szeptember 14-étől három napon keresztül együtt gondolkodik a szolgáltató és a diák, a filmesztéta és a környezetvédő, a pályakezdő tanár és  fogyatékkal élő tanítványai,  az előadóművész és a médiapszichológus, a hangmérnök és a szappanopera-író.

Szigetek:
Négy sziget várja a látogatókat:
HANG – a rádiózás hőskora, I-tunes, DJ, mobilfónia, a hang és a csend szerepe, hanggyógyászat
SZÖVEG – napilapok és internetes újságírás, SMS, forgatókönyv, limerick-író verseny, chat-nyelv, a könyv
KÉP, képregény, plakát, fotó, graffiti, jelek, pantomim,
EGYESÜLT MÉDIUMOK digitális látványtechnika, színjátszás, mozgókép, VJ, IP tv, videojátékok, internet, mobiltelefonos televíziózás

Műhelyek:
Testtudatosság műhely: tánc és önkifejezés, jelelés, kerekes székes módszertan, pilates, jóga, tajcsi, salsa,
Környezettudatosság műhely: magashegység-fotózás, természetközeliség, fenntartható fejlődés, ruháim és én, reális is virtuális környezetünk
Médiapedagógia műhely: iskolai és iskolán kívüli médiaoktatás, taneszköz-kiállítás, médiából reklámpszichológia, tudatos televízióműsor-fogyasztás

Továbbá:
Csatornatisztítás: konferencia a hatékony kommunikációról; mozivasárnap, koncertek, workshopok, fotó- és videomesterkurzus, divatbemutató, helyszíni versenyek.

Programízelítő: Testtudat műhely
Egyre inkább elszigetelten, virtuális világban élünk. Órákat ülünk autóban, irodában, otthon a monitor előtt. Elszigetelődünk a saját testünktől is, ami bizonytalan fellépést, frusztrációkat okoz.

A rendezvény célja a különböző szintű újra-összekapcsolódás megélése, a Csatorna megtalálása szétváló  ám eredetileg erősen összetartozó dolgok között.
A Testtudat műhelyben testünk és tudatunk szoros kapcsolatának megélése, kölcsönhatásuk gyakorlása folyik majd.
A Testtudat műhelyt Hidasi István vezeti. Fellépnek többek között: Juhász Kata koreográfus-táncos modern tánccal, Bóta Ildikó táncos, aki kerekesszékes-táncosokkal együtt lép fel, Gál Eszter táncos-koreográfus kontakt-tánccal, illetve előadást tart a női test csodáiról és a szülésre való felkészülésről Hoppál Bori, s A Test – Nyílás címmel Lányi András.
A Csatorna Média Fesztiválon a mozgás nem teljesítményt jelent, hanem az érintés és megérintve lenni aktusát, a másokra figyelést, az önkéntelen gesztusnyelvet, a test tudatos használatát, az élet szeretetét és a mozgás élményét. A testünk a sajátunk  a mozgás másokkal összehoz.
(BrandTrend)