Kategória: Aktuális.

A MOL kiskereskedelmi stratégiája szerint a töltőállomásoknak nem csupán eredeti funkciójukat kell ellátniuk, de arra is törekedniük kell, hogy egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal is biztosítsák az utazók felfrissülését. Ezt az igényt kívánja a vállalat kielégíteni két új kényelmi szolgáltatásával, magas minőségű töltőállomási éttermeivel és ingyenes WIFI szolgáltatásával.

Az autópályát gyakran használó autósok igényei eltérnek a városban autózókétól. A monoton, hosszú idejű utazás során szükség van pihenőkre, és az autópályán egymás után kínálkozó kutak között a "hol álljunk meg?" kérdésre a válasz azon is múlik, hogy milyen kényelmi szolgáltatásokat és felfrissülést kínál a választott töltőállomás. A MOL ezért a Marché International multinacionális étteremlánccal kötött megállapodás értelmében 6, magas minőséget képviselő éttermet nyit a legforgalmasabb autópályás töltőállomásain. A Marché International vállalattal közösen létrehozott éttermek fontos mérföldkövet jelentenek a hazai vendéglátóipar fejlődésében, hiszen ezáltal jelenik meg az első, autósokra specializálódott európai catering vállalkozás a magyar vendéglátás országúti szegmensében.

MarktA Marché International, amely a Mövenpick cégcsoport tagja, 5 nyugat-európai országban mintegy 80 éttermet üzemeltet, többségüket nagy forgalmú országutakon, repülőtereken és vasútállomásokon.  A Marché Fresh koncepcióját az elmúlt két évben számos díjjal jutalmazták, mivel a vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy éttermeiben minden étel kizárólag a legfrissebb alapanyagokból készüljön. A vendég előtt a látványkonyhában frissen elkészített hideg és meleg ételek, valamint a barátságos berendezés valamennyi minőségi étkezésre vágyó vendég igényét kielégítik. Az önkiszolgáló étterem választékában a magyaros ízek mellett grillezett ételek, tészták, ázsiai ételek, friss szendvicsek, ropogós saláták, házi sütemények, frissen préselt gyümölcslevek és egyéb svájci különlegességek, mint ízletes röszti és házi sajtok is megtalálhatóak lesznek.  A naponta frissülő alapanyagokat a vállalat hazai beszállítóktól szerzi majd be.
Az első MOL-Marché éttermek előreláthatólag 2008 elején kezdik meg működésüket a legforgalmasabb hazai autópályák útvonalán található MOL töltőállomásokon. Az éttermeket a következő években az igények függvényében továbbiak követik Magyarországon és a régió egyéb országaiban egyaránt.

Gyorsuló világunkban szinte nélkülözhetetlen a mobilitás, a folyamatos internet kapcsolat. Ezzel kapcsolatos a MOL másik új szolgáltatása, mert ezt az igényt felismerve 100 töltőállomásán ingyenes WIFI (vezeték nélküli Internet kapcsolat) szolgáltatást biztosít. A szolgáltatás a Wiera Kft.-vel együttműködésben  kerül kialakításra. A Wiera ingyenes Friera szolgáltatását díjmentesen bárki igénybe veheti a töltőállomás teljes területén. A kapcsolat létesítéséhez csupán saját WIFI modem szükséges, melyen keresztül a vásárló csatlakozni tud számítógépével, mobiltelefonjával vagy PDA-jával az internetre. Ezen felül, a VPN klienst (Virtuális magánhálózati hozzáférés) használó üzleti felhasználók a díjmentes Friera kapcsolat mellett a hagyományos Wiera szolgáltatást is igénybe vehetik, amely lehetővé teszi a céges levelezőrendszerhez, valamint egyéb belső rendszerekhez a hozzáférést.  A szolgáltatás külön díj ellenében érhető el a töltőállomásokon, amely online fizetés után azonnal igénybe is vehető.
(BrandTrend)