Kategória: Aktuális.

A finom vonalairól, sejtelmességéről és titokzatosságáról ismert Luan by Lucia Divatház kiállításával egybekötött eseményen Magyarország elsőszámú designautója, a Volvo C30 egyedi kollekciójáról hullott le a selyemlepel. Az autókkal és bennük a hírességekkel hamarosan bárki találkozhat, hiszen egytől egyig a hazai utakat fogják róni velük újdonsült felhasználóik.

"A Volvo C30 bebizonyította, hogy nem csupán egy autó, hanem sokkal inkább egy életérzés. Büszkék vagyunk rá, hogy a Volvo C30 olyan divatteremtő design termék, amely hazánk egyik legjelentősebb divattervező csapatát, a Luan by Lucia Divatházat és személyesen S. Hegyi Luciát is megihlette az egyedi Volvo C30 kollekció megalkotására" – mondta Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

"A Luan by Lucia Divatház és a Volvo együttműködésének gyümölcse egy extravagáns, rendkívül jellegzetes és egyénre tervezett vezethető ékszer. A "Lucia" Volvo C30 pontosan a Divatház szellemiségét tükrözi, hiszen a minta finom vonalai sejtelmesen és titokzatosan vezetik el tekintetünket a C30 leglátványosabb eleméhez, a hátsó üvegajtóhoz. A minta könnyedségét tovább hangsúlyozza a C30 elegáns kozmoszfehér színe, melyet az autó java gyöngyház színű kiegészítő elemei erősítenek" – mondta S. Hegyi Lucia, a Luan by Lucia Divatház vezető tervezője.

S. Hegyi Lucia autóján a divatház festett selyem kollekcióin használt 4 fő motívum egyikének részletei jelennek meg. A motívumok ívein a Luan by Lucia pálcikalogói futnak végig, mintha szabásvonalak illetve öltések lennének. A pálcikalogók az indákon megjelenő virágokba futnak, amelyek közepén a Luan by Lucia körlogóban teljesednek ki. A tervezők azt a hatást próbálták elérni, mintha egy nagy képzeletbeli festőecsettel festettek volna az autóra.

A tervezésről
Az autók és a kiállított ruhák tervezésében kiemelkedő szerepet kaptak a Luan by Lucia Divatház fiatal tehetségei: Eitz Mónika, Horváth Alíz, Lőrincz Réka és Nagy Anna is, akik S. Hegyi Lucia felügyelete mellett hosszú heteken keresztül dolgoztak a Volvo C30 designkollekció tervein. A Luan by Lucia kollekciók, akárcsak a tízezer arcú Volvo C30 designautók az érzésekről és az érzelmekről szólnak. A ruhaköltemények és az autók tervezése során a Divatház a színek, anyagok és szabásvonalak vizuális összhangja mellett kiemelt figyelmet fordít az érzékszervekkel nem feltétlenül befogadható, mindenek felett álló harmóniára. Ezen meggyőződés jegyében, a C30 designkollekció kiegészítéseként a Divatház Dr. Molnár Tamás, Ördög Nóra és Szántó Dávid megjelenésének kialakításában is közreműködött, mely az Yves Saint Laurent és a Binder Art jóvoltából valósulhatott meg.
(BrandTrend)