Kategória: Aktuális.

Előadások voltak Tokióban, Kiotóban, Sanghajban, Hamburgban, Londonban, Johannesburgben, valamint az Antarktiszon is, ahol sarkkutatók álltak össze alkalmi zenekarrá. 
 
A New York közelében lévő Giants baseball-stadionban olyan csillagok léptek fel, mint Roger Waters, Alicia Keys, a Bon Jovi és a The Police, amely a közelmúltban állt újra össze több mint 20 évi szünet után. A koncert záróakkordja a Sting vezette együttes híres dala, a Message In A Bottle volt, amelyet együtt adtak elő John Mayer amerikai blues-gitárossal és Kanye West rapperrel.
 
A koncert végén Gore is felment a színpadra. "Gyűjtsétek össze mindezt az energiát szívetekben és segítsetek megoldali a klímaválságot" – mondta "A kellemetlen igazság" című környezetvédő filmért Oscar-díjjal kitüntetett amerikai politikus.
 
Több százezren énekeltek és táncoltak Rio de Janeiróban a Copacabanán a Live Earth egyetlen ingyenes koncertjén, és a rendezvény egybeesett annak ünneplésével, hogy a világ új hét csodája közé választották a brazil nagyváros fölé magasodó Megváltó Krisztus-szobrot.
 
A riói koncert, amelyet a helyi hatóságok először nem akartak biztonsági okokra hivatkozva engedélyezni, végül rendbontás nélkül zajlott le. Itt a helyi hírességek mellett a legnagyobb sztár Lenny Kravitz, Macy Gray amerikai soul-énekesnő és Pharrel Williams rapper voltak. A szervezők szerint ez volt minden idők legnagyobb zenei eseménye, amely még a 2005-ben rendezett, a világ szegényeinek javára rendezett Live 8-et is túltett.
(MTI)